Konya Barosu’nda Oktay Unkur Yeniden Başkan!

Konya Barosu'nda hafta sonu gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul seçimlerinde büyük bir heyecan yaşandı. Seçimlerde mevcut başkan Av. Oktay Unkur, Vefa Grubu'nun adayı olarak tekrar yarışırken, Ay Yıldız Avukatlar Grubu'ndan Av. Levent Babacan ve Demokrat Avukatlar Grubu'ndan Av. Güneş Gül de başkanlık için aday oldular. Bin 297 oy alarak büyük bir destek kazanan Av. Oktay Unkur, yeniden Konya Barosu Başkanı seçildi.

Konya Haber - 5 gün önce

Konya Barosu'nda hafta sonu Olağan Genel kurul heyecanı yaşandı. Seçimlere Vefa Grubu'nun adayı mevcut başkan Av. Oktay Unkur, Ay Yıldız Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Levent Babacan ve Demokrat Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Güneş Gül yarıştı. Genel kurulda Bin 297 oy olan Av. Oktay Unkur Konya Barosu başkanlığına yeniden seçildi. Adaylardan Av. Güneş Gül bin14 oy, Av. Levent Babacan 649 oy aldı. Olağan Genel Kurul Toplantısı Karatay Gençlik ve Kongre Merkezinde gerçekleştirirken seçimler Konya Adliyesinde gerçekleştirdi.

‘AVUKATLAR DEMOKRATİK TOPLUMUN TEMEL DİREĞİ’

Genel kurulun açılışında konuşan Konya Barosu Başkanı Av. Oktay Unkur, avukatların demokratik toplum temel direği ve adalete erişimin güvencesi olduğunu söyledi. “Avukat yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının temsilcisi ve hak savunucusudur” diyen Unkur, şunları söyledi: “Avukat olmadan adil yargılanma olmaz. Adil yargılanma olmadan, toplumsal barış ve güven tesis edilemez, hukukun üstünlüğü korunamaz. Bizler, yüklendiğimiz bu onurlu görevi, kutsallığına yakışır şekilde özen, doğruluk ve onurla yerine getirmenin çabası içerisindeyiz.  Avukatlık mesleği sadece bilgi mesleği değil, aynı zamanda bir cesaret mesleğidir. Mesleğini yerine getirirken avukat özgür ve bağımsız olmalıdır. Esasen bağımsızlık avukatlık mesleğinin karakteridir. Yargının asli unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil eden avukatlar, sadece hukuki sorun ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını sağlamakla görevli ve yükümlü değildirler. Aynı zamanda entelektüel ve özgün bir kamusal role sahip olan avukatlar, birey olarak; kamu adına doğru mesajı vermek, nesnel görüşü ve duruşu temsil ederek, gerçeği ifade etmek zorundadırlar. Avukatlığın, hiçbir otoriteye boyun eğmeyen, diklenmeden dik duran, korku bilmeyen, hak ve adalet yolunda azimle yürüyen bir onur ve namus mesleği olduğu bilinciyle, gücümüzü sadece meslektaşlarımızdan ve üzerimizdeki cüppeden aldık.”

‘HAK İHLALLERİNİN KARŞISINDA OLDUK’

112 yıllık tarihe sahip Konya Barosunu, şanına yakışır bir kurumsallıkla, kolektif bir şekilde yönetmeye gayret ettiklerine dile getiren Av. Unkur, “Türkiye Barolar Birliğiyle, diğer kentlerimizin Barolarıyla ve şehrimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla bu ciddiyet içerisinde eşit ve onurlu bir temsil anlayışı ile ilişkilerimizi geliştirdik. Tüm meslektaşlarımızın istisnasız her koşulda amasız ve fakatsız yanlarında olduk. Baronun; yargı erkinin savunma kurumu olduğunu her fırsatta eylem ve söylemlerimizle ortaya koyduk. Hakkı üstün tutmaya, hukukun üstünlüğünü egemen kılmaya çalıştık.  Demokratik, laik, sosyal hukuk devletine inanan, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini benimseyen ve savunan bir anlayışta olduk.  Bu bilinçle; adaleti önceleyen, ötekileştirmeyen, meslek sorunlarına odaklanan, hukuk dışında hiçbir dili kullanmayan, hiç kimsenin  peşine takılmayan; evrensel hukuk ilkeleri ışığında, insan haklarından yana, kimden geldiğine ve kime karşı yapıldığına bakmaksızın tüm hak ihlallerinin karşısında olduk. Yönetim anlayışımız; sorunları iletişim ile çözmek ve tüm meslektaşlarımızla birlikte yönetmekti. Bu anlayışı uygulama gayreti içerisinde olduk. Tüm meslektaşlarıma katkıları, eleştirileri ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyor. Geçtiğimiz genel kuruldan bu yana aramızdan ayrılan değerli meslektaşlarımızı da rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.Protokol konuşmalarının ardından Konya Baro Başkan Adayları göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri projeleri ve çalışmaları anlattı. Yapılan seçimlerin ardından Konya Baro Başkanı Av. Oktay Unkur oldu.

Günün Diğer Haberleri