Külliye ‘de Kabine Toplantısı!Önemli Ana Gündem Maddeleri Yer Alacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Külliye ‘de toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak kabinenin, ana gündem maddeleri; Teğmenlerin kılıçlı yemini, enflasyon ve fâhiş fiyatla mücadele, ekonomi, Gazze diplomasisi, terörle mücadele ve aileye yönelik alınan tedbirler masada olması bekleniyor

GÜNCEL - 1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün Külliye'de toplanacak olan Kabine'de birçok ana gündem maddesi yer alıyor.
İç ve dış politikaların etkili olacağı Kabine Toplantısı'nda ekonomi, enflasyon ve fâhiş fiyatla mücadelenin yanı sıra teğmenlerin kılıçlı yemini, terörle mücadele konuları da ele alınacak.
Teğmenlerin Kılıçlı Yemini
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek kabine toplantısında gündemde teğmenlerin kılıçlı yemini olacak.
Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nda yürütülen incelemelerin toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan olayda sorumluluğu bulunanların temizleneceği mesajını vermişti hükümet nezdinde nasıl bir adım atılacağı kabine de ele alınacak.
Fahiş Fiyat Ve Enflasyon
Fahiş fiyatla ve enflasyonla mücadele Kabine'nin öncelikli gündeminde yer alıyor. Stokçuluk, fahiş fiyata ceza ve fırsatçılar da kabinenin önemli başlıkları arasında.
Enflasyonu tek haneye indirme hedefi doğrultusunda atılan adımlar ve geçen hafta açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) programının çıktıları ele alınacak.
Kamuda yapılan harcamaların azaltılması ve israfın önüne geçilmesi için alınan ek tedbirlerin ilk sonuçları da masaya yatırılacak.
Gazze'deki Son Durum
Kabine toplantısının gündeminde 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımı önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.
Gazze'deki son durum, ateşkesim sağlanması, 2 devletli çözüm ve kalıcı barış için atılacak diplomasi adımları, çatışmaların bölgeye yayılma riski, Gazze'ye yönelik Türkiye'nin insani yardım faaliyetleri konu başlıkları olarak öne çıkıyor.
İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Türkiye'ye getirilmesi çalışmaları da incelenecek.
Ayrıca geçen hafta Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Türkiye ziyaretinin yansımaları da gündemde olacak.
Terörle Mücadele
Terörle mücadele de Kabine müzakere edilecek başlıklar arasında yer alıyor.
Hem Irak'ın hem de Suriye'nin kuzeyinde devam eden terörle mücadele operasyonlarının yanı sıra yurt içindeki faaliyetlerde gelinen son durum da masada olacak.
Deprem bölgesinde yürütülen inşa faaliyetleri ve gelinen son durum da kabinede gündeme gelecek.
Aileye Yönelik Alınan Tedbirler
Alarm veren nüfus artış oranı da kabinenin gündeminde. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın nüfus ve düşen doğurganlık oranları ve alınması gereken tedbirlere ilişkin sunum yapması bekleniyor.

Kaynak Sabah 

Günün Diğer Haberleri