MİT ve Emniyet DEAŞ’e Ortak Operasyon Düzenledi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü DEAŞ'a karşı ortak bir operasyon gerçekleştirdi. İki kurumun yürüttüğü kapsamlı istihbari çalışmalar sonucunda, 28 Ocak 2024 tarihinde Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne düzenlenen saldırının planlayıcılarından biri olduğu belirlenen ve eylemde kullanılan silahı temin eden Viskhan Soltamatıov, İstanbul'da yakalandı. Bu başarılı operasyon, terörle mücadelede ulusal güvenlik birimlerinin koordineli çalışmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.

ASAYİŞ - 5 gün önce

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda, Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne gerçekleştirilen saldırının failleri ve bağlantılı DEAŞ unsurları tespit edildi. MİT'in kapsamlı istihbari çalışmaları neticesinde, saldırının planlayıcılarından biri olan ve eylemde kullanılan silahı temin eden Viskhan Soltamatıov İstanbul’da yakalandı.

Viskhan Soltamatıov’un, DEAŞ'ın Afganistan'daki Horasan Vilayeti’ne (ISKP) bağlı olarak Türkiye’deki terör faaliyetlerine katıldığı belirlendi. Saldırının ardından yapılan istihbari analizler, Soltamatıov’un, Santa Maria İtalyan Kilisesi saldırısının planlamasında önemli rol oynadığını ortaya koydu. Ayrıca, Soltamatıov’un ifadesi, ISKP'nin Türkiye’deki finansal, lojistik ve adam kazanma faaliyetlerine dair önemli bilgiler sundu.

MİT’in yürüttüğü operasyonlar kapsamında, Aralık 2023'te DEAŞ'ın Türkiye'deki sinagog ve kiliselere yönelik saldırı planları etkisiz hale getirilmiş ve Irak Büyükelçiliği'ne yönelik eylemler engellenmişti. Bu süreçte birçok zanlı yakalanmış, örgüte ait dijital materyaller ele geçirilmiş ve Türkiye’ye yönelik terör planlarının önüne geçilmişti. Soltamatıov'un yakalanması, terörle mücadelede ulusal güvenlik birimlerinin başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

kaynak:sabah

Günün Diğer Haberleri