Ticaret Bakanlığı’ndan İkinci el araç satışlarında yeni sistem!

Ticaret Bakanlığı ikinci el araç alım satımında bir çok dolandırıcılık yaşandığını vurgulayarak "İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği iş birliği ile hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül tarihi itibari ile zorunlu hale gelecek." ifadelerini kullandı.

GÜNCEL - 2 gün önce

Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı video ile ikinci el araç satışlarında yeni sisteme geçildiğini duyurdu.

27 EYLÜL İTİBARİYLE ZORUNLU HALE GELECEK

Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda geçmişte ikinci el araç alım satımında yaşanan dolandırıcılık vakalarının Ticaret Bakanlığı Türkiye Noterler Birliği tarafından oluşturulan ve 27 Eylül itibariyle zorunlu hale gelen Güvenli Ödeme Sistemi ile birlikte tarih olduğu bildirildi.

"ARAÇ ALIM SATIM İŞLEMLERİNİN GÜVENCE ALTINDA"

Bakanlık, yeni sistem ile birlikte araç alım satım işlemlerinin güvence altında olduğunu vurgulayarak satıcının güvenli ödeme sürecini başlatacağını, alıcının notere gitmeden önce referans numarası ile parayı aracı kuruluşa yatıracağını, satışın onaylanması sonrasında ise güvenli hesapta bekletilen paranın anında satıcının hesabına geçeceğini duyurdu.

kaynak:sabah

Günün Diğer Haberleri