Konya Haberci | Konya Haber
HV
19 EYLÜL Perşembe 04:21
Advert

Adalet Bakanı Tunç: Caniler Hesap Verinceye Kadar Yüreğimiz Burada Olacak

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı. Cinayete kurban gittiği belirlenen küçük kız, geçtiğimiz günlerde Tavşantepe Köyü'nde sonsuzluğa uğurlandı. Süreci en başından beri yakından takip eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'yi ağlatan Narin'in kabrine ziyaret gerçekleştirdi ve minik yavrunun mezarına çiçek bıraktı. Narin'in kabrini ziyaret sonrası Bakanlar Diyarbakır Valiliği'ne geçti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç burada yaptığı açıklamada "Narin'in ölümüyle ilgili 267 kişinin ifadesi alındı. Caniler, hesap verecek... 22 şüpheli yarın savcılıkta olacak" ifadelerini kullandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-09-2024 23:24   Güncelleme : 11-09-2024 23:35
Adalet Bakanı Tunç: Caniler Hesap Verinceye Kadar Yüreğimiz Burada Olacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran'ın kabrini ziyaret ettikten sonra Diyarbakır Valiliği'ne geçti. Burada Vali Murat Zorluoğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç beraberinde Bakanlar Göktaş ve Yerlikaya ile Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, çok kederli olduklarını belirterek, canice bir cinayete kurban giden, 85 milyonu, milleti topyekün hüzne boğan, yürekleri yakan Narin'in yasını paylaşmak, ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmaya dair bilgilendirme yapmak için Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.

Narin'e Allah'tan Rahmet Diliyorum

İçişleri Bakanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, AK Parti Genel Başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile kente geldiklerini ifade eden Tunç, ilk olarak Narin'in mezarını ziyaret ettiklerini, ona dua ettiklerini anımsattı. Narin'e Allah'tan rahmet, millete başsağlığı dilediklerini belirten Tunç, şunları kaydetti:

"Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin Adalet Bakanı olarak değil aynı zamanda 2'si kız, 3 evlat sahibi olan bir baba olarak huzurlarınızdayım. Bugün burada bulunmamızın en önemli sebebi Narin'imize bu caniliği yapanların, katil ya da katillerin en ağır cezayla cezalandırılmasının takipçisi olmak, olayı en ince ayrıntısına tüm detaylarına kadar açıklığa kavuşturmaktır."

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da konuyu ilk andan itibaren yakından takip ettiğini ve etmeye devam ettiğini dile getiren Tunç, yaşadıkları üzüntüyü de millet ile paylaştıklarını ifade etti. Tunç, Başkan Erdoğan'ın kendileriyle sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek, ilgili bütün kuruluşların, devletin tüm yetkili birimlerinin süreci yakından takip ettiğini kaydetti.

Caniler Hesap Verinceye Kadar Yüreğimiz Burada Olacak

"Bu olay en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkıncaya, caniler hesap verinceye kadar elimiz, gözümüz, yüreğimiz burada olacak." diyen Tunç, milletin Narin'e kıyanların bir an önce bulunmasını ve adaletin tecelli etmesini beklediğini vurguladı.

Narin'in canice öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürüldüğüne işaret eden Tunç, bu elim olayın aydınlatılması, adaletin tam ve eksiksiz şekilde yerini bulması için tüm deliller, bulgular ile tanık ifadelerinin son derece dikkatli bir şekilde toplanarak, incelenmekte ve değerlendirilmekte olduğunu bildirdi.

Her bir ayrıntının üzerine titrendiğini belirten Tunç, fail veya faillerin en hızlı biçimde ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapıldığını söyledi.

Bir Çocuğumuza Zarar Vermek Tüm İnsanlığa Zarar Vermekle Eş Değerdir

Bakan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımızı her türlü şiddet, istismar ve kötülükten korumak, toplum olarak en büyük sorumluluğumuz ve önceliğimizdir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyümesi önceliğimizdir. Onların korunması noktasındaki kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Çünkü bir çocuğa zarar vermek, tüm insanlığa zarar vermekle eş değerdir. Bu bilinçle çocuklarımızın güvenliği konusunda en ufak bir zaaf göstermeyeceğiz. Çocuğa karşı her türlü şiddet eyleminin önlenmesi, çocuk istismarının önüne geçilmesi, bu eylemler karşısında durulması her zaman hükümetimizin en temel önceliklerinden olmuştur. Bu kapsamda çocuğun üstün yararını gözetmek hepimiz için hayati önemdedir."

8 Dere, 5 Gölet, 21 Su Kuyusu Aranmıştır

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde ikamet eden Narin'in saat 15.15 sıralarında dört arkadaşını takip ederek eve doğru yola çıktığı son görüntüsü sonrasında kendisinden bir daha haber alınamadığını anımsatan Tunç, o gün saat 20.15'te İl Jandarma Komutanlığı, saat 20.50'de 112 Acil Çağrı Merkezi aranarak kayıp ihbarında bulunulması üzerine arama işlemlerine hızlı bir şekilde başlandığını belirtti.

Tunç, arama çalışmalarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"1656 personel, 23 dedektör köpek, 172 araç, 2 helikopter, 64 dron, bir insansız hava aracı, 5 yeraltı görüntüleme cihazıyla karadan ve havadan toplam 75 kilometrekare alan, jandarma su altı arama kurtarma timi, Dicle Üniversitesi ve AFAD dalgıçlarından toplam 60 personel ile 8 dere, 5 gölet, 21 su kuyusu, 49 kilometre su kanalı aranmıştır. 51'i jandarma, 11'i polis bölgesi olmak üzere 62 ev ve 24 metruk binada adli arama yapılmıştır. 20 PTS noktası ile 137 kamera incelenmiştir. 26 kişinin şüpheli, 241 kişinin tanık olarak olmak üzere toplam 267 kişinin ifadesi bugüne kadar alınmıştır. Narin kızımızın amcası Salim Güran 2 Eylül'de, komşusu Nevzat Bahtiyar ise 10 Eylül'de çıkarıldıkları mahkemece 'Beden ve ruh bakımından kendisini koruyamayacak durumda olan çocuğa karşı kasten öldürme' ve 'Hürriyeti tahdit' suçlarından tutuklanmışlardır. 22 şüpheli halen gözaltında olup, yarın Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edileceklerdir."

3 Bakan Narin'in Kabrini Ziyaret Etti

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Soruşturma kapsamında cinayete kurban giden Narin'in amcası Salim Güran tutuklanmıştı. Annesi, babası, ağabeyinin de aralarında olduğu 22 şüphelinin ise sorgusunun sürdüğü açıklanmıştı.

Narin'in cansız bedenini amcası Salim Güran'dan aldığını ve cesedin bulunduğu dere kenarına bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar ise tutuklanmıştı. Türkiye'nin yüreğini yakan olayda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sürecin yakından takipçisi olacaklarını açıklamıştı.

Dualar Edildi Kuran-I Kerim Okundu

Bugün ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'yi ağlatan Narin'in kabrini ziyaret etti. Türkiye'yi ağlatan Narin'in kabri başında dualar edildi ve Kuran-ı Kerim okundu.

Bakanlara AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Suna Kepolu Ataman, Mehmet Sait Yaz ve Mehmet Galip Ensarioğlu ile Vali Murat Zorluoğlu'da eşlik etti. Bakanlar gelişi nedeniyle jandarma mezarlık çevresi ile köyde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bakanlar, Narin'in ailesinden, akrabalarından ve köylülerden hiç kimseyle görüşmeden mezarlıktan ayrıldı.

O Gülüşüyle Neşesiyle Bu Dünyayı Güzelleştiren Bir Yavrumuzdu

Narin Güran'ın kabirini ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ve heyetimizle birlikte Narin kızımızın kabri başında dua ettik. Yaşadığımız bu menfur olay Milletimizin yüreğini yaktı. O, gülüşüyle, neşesiyle bu dünyayı güzelleştiren bir yavrumuzdu. Narin kızımıza Allah'ta rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR