Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:23
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Davamız her yere ilahi kelimetullâh'ı götürmek, mazluma umut olmaktır!

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan; "Malazgirt'i sadece şanlı tarihimize ait altın halka olarak değil, 2071 Türkiye'sine giden yolda yolumuzu aydınlatan bir fener olarak görmemiz gerekiyor. Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır, Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde, aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-08-2024 15:44   Güncelleme : 26-08-2024 17:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Davamız her yere ilahi kelimetullâh'ı götürmek, mazluma umut olmaktır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt'in sıradan bir zafer olmadığını belirterek, "Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır, Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde, aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz. Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde, aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz. Malazgirt ruhunu yaşatacak nesillere şerefle teslim edeceğiz" dedi.
Erdoğan, Malazgirt'in Türklerle birlikte tüm Müslümanların zaferi olduğunu belirterek, " Davamız nesillere ve çağlara ışık olmak, hak ile batılın kıyamete kadar sürecek davasında her zaman hakkın yanında durmaktır. Zaman değişir, asırlar değişir ama ruh değişmez. Kan aynı kan, karakter aynı karakterdir" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferinin 953. Yıldönümü dolayısıyla Muş'un Malazgirt ilçesinde kutlama etkinliklerine katıldı. Sabahın erken saatlerinde ellerinde Türk bayrakları ile alanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Erdoğan şunları kaydetti:
85 MİLYON DEĞİŞMEYEN HEYECANLA
Anadolu'nun kapılarının bir daha kapanmamak üzere ardına kadar açıldığı bu topraklarda Malazgirt Zaferi'ni 953. seneyi devriyesine ulaşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. 85 milyon olarak hep beraber şanlı zaferin yıldönümünü gururla milletle tam 953 yıl değişmeyen heyecanla kutluyoruz.


BU RUH DEVAM EDECEK
Malazgirt Zaferi, milletimizin binlerce yıllık birlik ve dirlik şuurunun zulme ve zalime karşı duruşunun destanlarından biridir. Malazgirt, vahdetin ve zulme karşı kenetlenmenin zaferidir. 953 yıl önce Sultan Alparslan atının üzerindeyken askerine şöyle seslenmişti: Eğer şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun. Ben nefsimi Allah'a adadım. Benim için şehadet de, muzaffer olmak da bir saadettir. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir. O büyük sultan 953 sene önce Malazgirt Zaferi ile istikbalin bizim olacağını müjdelemişti. Rabbim, Sultan Alparslan'a ve ordusuna kendisinden dört kat fazla düşmana karşı 26 Ağustos 1071 tarihinde muhteşem bir zafer nasip etti. Zaferden sonra sadece 4 sene sonra İznik'te bu topraklardaki ilk devletimiz olan Anadolu Selçuklu Devletimizi kurduk. Yaklaşık bin yıldır da Anadolu'yu vatan eylemeye, Vatanımız olarak tutmaya devam ediyoruz. Üzerinden geçen 953 yıla rağmen Malazgirt ruhu Türkiye ile birlikte Türk ve İslam dünyasında bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akıyor. Üste mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça kıyamete kadar bu ruh gönüllerimizi kuşatmaya devam edecek. Bu milletin her bir ferdi Malazgirt meydanında bulunan gazilerle, şehitlerle aynı inancı, aynı aşkı, aynı ideali, aynı hassasiyeti taşımayı sürdürecek.
MÜSLÜMANLARIN DA ZAFERİ
Malazgirt, bir zaferden öte yurt doğuran, medeniyet doğuran, bir inşa ve ihya hareketinin de başlangıcıdır. Bu toprağı, taşı coğrafyayı vatan yapmak için ruh, kültür, bilin, inanç gerekir. Tüm bunlarla birlikte o toprakların hamurunu kanla karmak, imanla yoğurmak, terle sulamak gerekir. Millet olarak Malazgirt sonrasında Anadolu'yu işte böyle vatan yaptık. Bu toprakları aşkla, sevgiyle, ilim ve hikmetle ilmek ilmek dokuduk. Fethettiğimiz her yeri camilerle, kütüphanelerle doldurduk. Anadolu'nun ezeli ve ebedi Türk yurdu olduğunu tüm cihana ilan ettik. İstanbul'un fethine giden sürecin en kritik adımını Malazgirt'te atıldı. Malazgirt Zaferi ayrıca Kudüs'ün fethinin önünü açan stratejik bir dönüm noktası oldu. Malazgirt, Türklerle birlikte tüm Müslümanların zaferidir.


ERDOĞAN'DAN BİRLİK MESAJI
Alparslan'ın ordusunda Kürtler, Araplar ve İslam'la müşerref olan diğer kavimlerden Müslümanlar düşmana karşı omuz omuza savaşmış, mübarek kanları işte bu topraklarda birbirine karışmıştır. Sultan Alparslan'ın sancağı altında kurulan güçlü ittifak 953 yıldır kutladığımız şanlı zaferi bizlere armağan etti. Sultan Alparslan'ın bize bıraktığı mirası sadece Anadolu'nun fethinden ibaret görmek onu hakkıyla anlamamak mümkün. O büyük Hakan, Anadolu ile birlikte bize aynı zamanda kutlu bir dava emanet etti. Davamız güneşin doğup battığı her yere ilahi kelimetullâh'ı götürmek, mazluma umut olmak, kanayan yaralara merhem olmak, nesillere ve çağlara ışık olmak, hak ile batılın kıyamete kadar sürecek kavgasında her zaman hakkın yanında durmak, toprağı vatan, vatanı aziz kılmaktır.
RUH AYNI RUHTUR
Zaman değişir, asırlar değişir ama ruh değişmez. Nesiller değişse de kan aynı kandır. Karakter, aynı karakterdir. Malazgirt'te beyaz kefenini giyerek "Allah'ım, İslam'ın sancaklarını yücelt ve hayatlarını sana kulluk için esirgemeyen mücahitlerini yalnız bırakma" niyazıyla düşmana atılanların ruhu, şuuru ve karakteri bugün de ayaktadır. Bizim de yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır. Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz. Sultan Alparslan'ın emanetlerine layıkıyla sahip çıkacağız. Malazgirt ruhunu yaşatacak ömrümüzün son nefesine kadar taşıyacak, bayrağı bizden devralacak yeni nesillere bir emanet gibi şanla şerefle teslim edeceğiz. Bunu yaparken şu gerçeği hiçbir zaman unutmayacağız. Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak mecburiyetinde kalırlar. Tarih ezberlemek için değil ders ve öğüt alınıp medeniyet dünyamızın üzerine yeni tuğlalar eklemek, yeni zaferlere başlamak için vardır.
2071'İN YOLUNU AYDINLATAN FENER
Malazgirt zaferini tarihimize ait altın bir halka olarak değil 2071 Türkiye'sine giden yolda yolumuzu aydınlatan bir fener olarak da görmemiz gerekiyor. Türkiye'yi kökleriyle tarihiyle değerleriyle en önemlisi istikbali ile buluşturmak suretiyle olur. Malazgirt'i bu yönüyle de idrak ve ihya ediyoruz. Geçen yıla göre bu yıl Malazgirt bir başka. İlhamını Malazgirt'ten alan Sultanalparslan'ı örnek alan Teknofest gençliği 1000 yılın mirasçısı olarak umutlarımızı yeşertiyor .Bu iklimi genç yüreklerde ve zihinlerde kökleşen bu tarih şuurunu daha da güçlendireceğiz.
FİTNE ODAKLARINA GEÇİT VERMEDİK
Şunu özellikle vurgulamak istiyorum Malazgirt Zaferi inancı ve imanın yarın sıra birliğin ve beraberliğin meyvesidir. Milletçe zorlukların üstesinden ancak bir olursak geliriz. Vatanımıza yönelik saldırıları ancak beraber olursak püskürtürüz, küfrün karanlığını özellikle ancak tek yürek olursak parçalarız. Türk Kürt Arap Sünni Alevi demeden 85 milyon olarak nazlı hilalin gölgesinde buluşacağız. 1071'den 2071'in Türkiyesi'ne uzanan ufuk çizgisindeki hedefleri bir olarak diri olarak kardeşlik hukukumuzu bozmak isteyenlere özellikle yapacağımız mücadeleyle bunu gerçekleştireceğiz. Farklılıklarımız üzerinden bizleri ayırmaya çalışanları aramıza nifak tohumları etmeye çalışanlara fitne odaklarına geçit vermedik vermeyeceğiz.
ŞENLİK HAVASINDA ZAFER KUTLAMASI
Sanatçı Uğur Işılak'ın sahne aldığı törende, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğince gösteri sunuldu. Sabahın ilk ışıkları ile alanı dolduran vatandaşlar konsere coşkulu şekilde eşlik etti. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
FİLİSTİN HASSASİYETİ
Başkan Erdoğan'ın konuşmasının ardından Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Erdoğan'a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye günün anısına hediye takdim etti. Hediye takdiminin ardından, Erdoğan, katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi.
Programda 7 Ekimden bu yana devam eden İsrail soykırımına uğrayan Filistin halkı hassasiyeti de dikkati çekti. Malazgirt anma töreninin gerçekleştirildiği alanda Filistin bayrağı da yerini aldı.
DEVLET TAM KADRO MALAZGİRT'TE
Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bazı milletvekilleri ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

Kaynak Sabah 

AdminAdmin

YORUMLAR