Konya Haberci | Konya Haber
HV
05 EKİM Cumartesi 23:04
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de: İsrail Er Ya Da Geç Durdurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. İsrail Er Ya Da Geç Durdurulacak " dedi. Erdoğan, "İsrail'i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan'a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir." mesajını verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-10-2024 19:02   Güncelleme : 01-10-2024 23:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de: İsrail Er Ya Da Geç Durdurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılışı dolayısıyla TBMM'de açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan başta İsrail soykırımları olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmelere değindi. Başkan Erdoğan ayrıca, enflasyonla mücadele, yeni anayasa ve Merkez Bankası rezervleri konusunda da önemli mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
Yeni yasama yılının karşılıklı hoşgörü içinde verimli bir yıl olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Yüzyıllar boyunca onlarca devlet kurmuş milletimiz, devlet tecrübesi konusunda dünya üzerindeki istisnai milletlerden biridir. Devletimiz gibi Meclisimiz de daima açık kalacaktır.
Meclisimiz Gazi unvanını bileğinin gücüyle elde etmiştir. 15 Temmuz gecesi Meclisimiz, işgal kuvvetlerinin hain uşaklarına kahramanca direnmiştir.
YENİ ANAYASA MESAJI
Meclisimiz Anayasa yapma kudretine sahiptir. Yeni anayasa ihtiyacı günden güne kendini daha fazla belli ettiğini görüyoruz.
Yeni anayasanın kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı, yasakçı değil özgürlükçü olması, farklılıklarda değil ortak noktalarda buluşturması sarsılmaz ilkemizdir.
Yamalı bohçaya dönen 1982 anayasasının miadı artık dolmuştur. Türkiye'nin 21. yüzyılda hedeflerini gerçekleştirmesi ancak yeni katılımcı, sivil anayasa ile mümkündür. Yeni anayasa milletimizi kaynaştıran niteliklere haiz olmalıdır. Toplumumuzun tüm kesimlerini Yeni Anayasa için omuz vermeye davet ediyorum.
Meclis, yeni yasama yılında suçun önlenmesi, infaz ve ıslah konusuna daha fazla eğilmeli, milletimizin giderek yükselen taleplerine daha çok kulak vermelidir.
Kanun dışına çıkanlar yargı karşısına çıkacaklardır. Kanunları uyguladıkları için hiç kimse yargı camiamızı yıpratmaya mahkemelerimizi baskı altına almaya çalışmamalıdır.
MERKEZ BANKASI REZERVLERİ REKOR KIRDI
Türkiye'nin artık rezerv meselesi yoktur. MB'nin rezervleri 156 milyar doları aştı. Ekonomide hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. İstikrar ve reform prograrımımız meyvelerini eriyor. Merkez Bankası brüt rezervimiz 156 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihi rekoru kırdı. Milli gelirimiz 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı.
Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek ve milletimiz bu düşüşü çarşıda, pazarda, alışveriş sepetinde, mutfağında daha fazla hissedecek.
"İSRAİL ER YA DA GEÇ DURDURULACAK"
İşgal güçleri Lübnan topraklarına karadan girdiğini duyurdu. İsrail, bir yandan Gazze'de soykırım, Lübnan'a terör saldırıları yaparken aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor.
İsrail dünyadan gerekli tepkiyi almamaktadır. İsrail devleti Netanyahu isimli Hitler özentisinin idaresinde insanlığa karşı tüm suçları pervasızca işlemiştir. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak.
FİLİSTİN VE LÜBNAN'DAN SONRA GÖZLERİNİ TOPRAKLARIMIZA DİKECEKLER!
Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır.
İşgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır. Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgalle semiren bir katil sürüsü var.
İnsanlık cephesinin kurulması için Türkiye elinden geleni yapacak.
İsrail saldırganlığı Türkiye'yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız.
İsrail'i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan'a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir.

Kaynak Sabah 

AdminAdmin

YORUMLAR