Konya Haberci | Konya Haber
HV
05 EKİM Cumartesi 20:21
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'bayram diplomasisi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-06-2023 17:15   Güncelleme : 29-06-2023 12:22
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'bayram diplomasisi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Ermenistan Başbakanı Paşinyan, görüşmede Türk halkının Kurban Bayramı'nı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kurban Bayramı'nın başta bölge olmak üzere, tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisini iletti.

İkili ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasında tam normalleşme hedefiyle başlatılan süreçte bugüne kadar güven artırıcı adımlar atıldığını ve gelecek dönemde de bu sürecin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Şahbaz Şerif ile görüştü

Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, karşılıklı olarak bayramın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin müteakip toplantısını mutabık kalındığı üzere Pakistan’da en uygun zamanda gerçekleştirmek istediğini belirtti.

kaynak bbnhaber 

EditörEditör

YORUMLAR