Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:20
Advert

Dışişleri Bakanlığı: Katil İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı operasyonunu şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığından Katil İsrail'in Batı Şeria'da attığı skandal adımlara ilişkin açıklama geldi. Bakanlık, "İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu, İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya taşıyacakları açıklamasını şiddetle kınıyoruz" dedi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 28-08-2024 21:19   Güncelleme : 29-08-2024 01:26
Dışişleri Bakanlığı: Katil İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı operasyonunu şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu, İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya taşıyacakları açıklamasını şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in (Filistin halkına karşı) uluslararası hukuku tamamen hiçe sayan bu eylemlerine karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır" dedi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya da taşıyacakları yönündeki açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

Netanyahu Hükümetinin Filistin halkına yönelik soykırımcı politikaları, uluslararası güvenliğe yönelik başlıca tehdittir.

"BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLMELİ"

İsrail'in, uluslararası hukuku tamamen hiçe sayan bu eylemlerine karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır.

İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyen bir avuç ülkenin, hukuka ve insanlık vicdanına aykırı bu tutumlarından bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR