Konya Haberci | Konya Haber
HV
07 TEMMUZ Pazar 09:55

Diyarbakır ve Mardin anız yangınında Can kaybı 11 etkilenen kişi sayısı 78!

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan anız yangını rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Alevler sabah saatlerinde kontrol altına alınırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kaybının 11 olduğu, 78 kişinin ise yangından etkilendiği bilgisini paylaştı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-06-2024 21:07
Diyarbakır ve Mardin anız yangınında Can kaybı 11 etkilenen kişi sayısı 78!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle anız yangını çıktı. Dün saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru yayıldı. Yangın, ekipler tarafından 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

FACİANIN BOYUTU GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Ekiplerin, geniş bir alanda yürüttükleri soğutma çalışması sona erdi. Bu arada, yangının etkili olduğu alan dronla görüntülendi. Soğutma çalışmalarına katılan helikopter Göksu Barajı'ndan aldığı suyu

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Bakan Tunç, paylaşımında, "Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

'SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada, "Yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin bir soruşturma faaliyeti yürütülmesi amacıyla 'Birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi', 'Görevi kasten kötüye kullanma' suçları kapsamında Çınar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Diyarbakır Barosu olarak soruşturmanın takipçisi olacağız" denildi.

BAKAN YERLİKAYA: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangının Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlediğini belirtti.

Yangının ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yerlikaya, yangında Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

BAKAN KOCA SON DURUMU PAYLAŞTI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, anız yangını sonrası can kaybı ve yaralılarla ilgili son durumu paylaştı. Bakan Koca, "Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebi ile 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yangından etkilendi. Yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır'da 5 hasta yoğun bakımda, 4'ü entübe durumda. Şanlıurfa'da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6" ifadelerini kullandı.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR