Konya Haberci | Konya Haber
HV
19 EYLÜL Perşembe 04:10
Advert

Eğitimde Yeni Dönem Yeni Müfredat!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında yeni eğitim-öğretim yılı bugün "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle başladı. Bu yıl 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte 1,2 milyon öğretmen, Türkiye'nin gelecek nesillerini yetiştirmek için mesai yapacak

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-09-2024 17:02   Güncelleme : 09-09-2024 21:30
Eğitimde Yeni Dönem Yeni Müfredat!

16px;">Eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yüzde 35 oranından sadeleştirilen yeni müfredat, anasınıfı, 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında yeni eğitim-öğretim yılı bugün "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle başladı. Bu yıl 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte 1,2 milyon öğretmen, Türkiye'nin gelecek nesillerini yetiştirmek için mesai yapacak.
DERS İÇERİKLERİ SADELEŞTİRİLDİ
Hayata geçirilen yeni müfredat ise kademeli olarak uygulanmaya başlayacak. Anasınıflarının yanı sıra 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacak olan müfredat ile ders içeriklerinin yüzde 35 oranında sadeleştirilmesi sağlandı.
Hazırlanan yeni kitaplarda, karekodlar içerisinde etkinlikler, animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekayla desteklenmiş uygulamalara da yer verilecek. Öğrencilere ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı tamamlanırken, yeni modele ilişkin öğretmenlere de gerekli eğitimlerin verildiği açıklandı. Bu yıl mesleki ve teknik eğitimi güçlendirecek bir dizi yeni uygulama da hayata geçirilecek. Üretim sektöründeki nitelikli eleman teminini hızlandıracak adımlar çerçevesinde, bu yıldan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyelerinde meslek ortaokulları açılacak. 9 ilde belirlenen 9 spor lisesi bünyesinde de ülkenin ilk "spor ortaokulları" öğrencilerini ağırlamaya başlayacak.
SINIF ANNESİ UYGULAMASI YOK
Öte yandan ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri, e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak ilk kez belirlendi. Bakanlıkça bu yıl okul ile aile işbirliğini güçlendirmek amacıyla "Velivizyon" platformu da hayata geçirildi. Sınıf annesi uygulamasına ise bu yıl da izin verilmeyecek. Ayrıca veliler randevusuz şekilde okula gelemeyecek. Sınıflarda cep telefonu kullanımı yasağı sürecek. İlkokul ve ortaokula başlayan öğrenciler, belirlenen alanlarda ağaç dikecek ve öğrenim süreci boyunca diktiği ağacın takibini yapacak. Okullarda su tasarrufu, atık yönetimi, çevre bilinciyle ilgili eğitimler verilecek. Okul bahçelerinin daha çevreci görünüme kavuşması için çaba gösterilecek.
TATİL TARİHLERİ
Birinci dönem ara tatil tarihi 11-15 Kasım olarak belirlendi. Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2025 Cuma günü tamamlanacak. Yarıyıl tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 31 Ocak'ta sona erecek. 3 Şubat'ta başlayacak olan ikinci dönem, 20 Haziran 2025 Cuma günü son bulacak. İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi günü başlayıp, 4 Nisan'da tamamlanacak.

Kaynak Sabah 

AdminAdmin

YORUMLAR