Konya Haberci | Konya Haber
HV
04 TEMMUZ Perşembe 18:31

Emekliler merakla bekliyordu! Kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

16 milyon emeklinin merakla beklediği müjde geldi. Hükümet, Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyelerini ve maaşlarını yatıracak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandı. Haziran ayı maaş ödemeleri bayram nedeniyle erken tarihe çekilirken, maaşlara 3 bin TL ikramiye eklenmesi kararlaştırıldı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-05-2024 11:22
Emekliler merakla bekliyordu! Kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı öncesinde 16 milyon emeklinin bayram ikramiyeleri ve maaşları 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılacak. Türkiye'deki emekli sayısının fazla olması nedeniyle ödemeler, emeklilerin statülerine göre belirli tarihlere dağıtılacak. İlk olarak SSK, ardından Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarına ödemeler yapılacak.

Bu yıl ikramiye 3 bin TL'ye çıkarıldı. Maaş zam döneminde emeklilerin ikramiyelerine yüzde 50 zam yapıldı. Dul ve yetim maaşı alanlar, maaş hisseleri oranında ödeme alacak: Yüzde 75 oranında maaş alanlar 2 bin 250 TL, yüzde 50 oranında maaş alanlar 1.500 TL, yüzde 25 oranında maaş alanlar 750 TL alacak. İş kazası ve meslek hastalığı olanlar, iş göremezlik derecesine göre ödeme alacak. İki dosyadan maaş alanlar ise en yüksek dosyalarına göre ikramiye alacak.

Kendi maaşı olan ve vefat eden eşinden yüzde 50 oranında emekli maaşı alan kişiler, 3 bin TL ikramiye alacak. EYT başvurusu yapacakların ise 31 Mayıs'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor. 1 Haziran itibarıyla başvuru yapanlar, önümüzdeki yıl ikramiye alabilecek.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR