DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-10-2024 00:11

Hizbullah’tan İsrail'e İHA saldırısı! İsrail Genelkurmay Başkanının öldüğü haberleri var!

Hizbullah tarafından İsrail'in Hayfa bölgesinin güneyindeki Golani Üssü'ne İHA'larla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 67 kişi yaralanırken İsrail basını çok sayıda ölünün de olduğunu duyurdu. Arap basını ise, saldırıda İsrail Genelkurmay Başkanı'nın öldüğünü öne sürdü. Hizbullah yaptığı açıklamada, sivillerin askeri üslerden uzak durması çağrısında bulundu.

Hizbullah’tan İsrail'e İHA saldırısı! İsrail Genelkurmay Başkanının öldüğü haberleri var!

İsrail'in Golani Üssü'ne İHA'lı saldırı düzenlendi. Saldırıda 67 kişinin yaralandığı bildirildi. Hizbullah, saldırının kamikaze İHA'larla gerçekleştirildiğini duyurdu. Hizbullah yaptığı açıklamada, sivillerin askeri üslerden uzak durması çağrısında bulundu.

İSRAİL BASINI ÖLÜLERİN OLDUĞUNU DUYURDU

İsrail Ordu Radyosu, Hizbullah güçlerinin Binyamina bölgesi yakınlarındaki askeri üsse dronlu saldırı düzenlediğini belirtti. Yapılan açıklamada, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, en az 39 kişinin yaralandığı aktarıldı. İsrail Ordu Radyosu, Hizbullah'ın hava savunma sistemini aldatmayı başardığını ve dronu korumak için füzelerle saldırı düzenlediğini bildirdi.

İsrail Ulusal Acil Servisi Magen David Adom (MDA) tarafından yapılan açıklamada ise, yaralılardan 4'ünün sağlık durumunun kritik, 5'inin ciddi ve 14'ünün orta olduğu aktarıldı.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

Hizbullah, İsrail'e düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırı Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımıza ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek olmak, Lübnan ve halkını savunmak amacıyla gerçekleştirildi." açıklamasında bulundu.

GENELKURMAY BAŞKANI ÖLDÜ MÜ?

Arap basını, hedef alınan askeri tesiste, İsrail Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi'nnin de olduğunu ve saldırıda öldüğünü öne sürdü.

İSRAİL'DEN YAYIN YASAĞI KARARI

İsrail, Genelkurmay Başkanı Halevi'nin öldüğü iddialarının ardından olaya dair yayın yasağı koydu.

kaynak:sabah

AdminAdmin