Konya Haberci | Konya Haber
HV
08 EYLÜL Pazar 04:46
Advert

Karatay Lavanta Günleri Sona Erdi

Karatay Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Karatay Lavanta Günleri” sona erdi. İki gün süren etkinliklere Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaş katıldı. Lavanta Günleri’nin ziyaretçi rekoru kırdığını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “İnandık, çabaladık; moloz yığınlarıyla dolu 340 bin metrekarelik alanı gözde bir merkez haline getirdik. Bu inançla geleneksel hale getirdiğimiz Karatay Lavanta Günleri 3. yılında da ziyaretçilerimize unutulmaz bir deneyim sundu” dedi.

Konya Haber
Giriş Tarihi : 08-07-2024 18:30
Karatay Lavanta Günleri Sona Erdi

Karatay Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Karatay Lavanta Günleri”nin üçüncüsü yoğun bir katılımla sona erdi. Türkiye’nin ve şehrin dört bir yanından gelen doğa tutkunları, bu yılda unutulmaz anılar biriktirdi.

BİNLERCE VATANDAŞ KEYİFLİ İKİ GÜN GEÇİRDİ

Karatay Lavanta Bahçesi’nin karşısında oluşturulan etkinlik alanına iki gün boyunca gelen binlerce vatandaş; el sanatlarından lavanta ürünlerine, doğal ürünlerden yiyeceğe kadar kurulan birçok stantta vakit geçirdiler.  

Anne babalar kadar çocuklar da gün boyu süren çeşitli atölyelerde, özel oyun alanlarında, çocuk tiyatro ve animasyon gösterilerinde doyasıyla eğlenerek dopdolu iki gün geçirdiler. Konya’nın turizmine önemli katkılar yapmayı sürdüren Lavanta Bahçesi ile Karatay Lavanta Günleri, binlerce vatandaşı ağırlayarak bu yıl yeni bir rekor da kırmış oldu.

Lavanta Bahçesi’ni de gezerek lavantaların eşsiz kokusu ve görüntüsüyle adeta büyülenen vatandaşlar, bahçe içerisine yerleştirilen objeleri kullanarak ziyaretlerini fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler. Vatandaşlar yine Lavanta Bahçesi’nin hemen yanındaki Mevlana Gül Bahçesi’nin de ziyaret ederek bahçedeki onlarca tür ve çeşitteki binlerce gülün eşsiz manzarasının tadını çıkardı.  

3. KARATAY LAVANTA GÜNLERİ’NE ZİYARETÇİLERİNDEN TAM NOT

Ziyaretçiler; Türkiye’nin en büyük Lavanta Bahçesini Konya’ya kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Vatandaşlar; “Karatay Lavanta Bahçesi’ni ve Lavanta Günleri için yapılan etkinlik alanlarını tek tek gezdik. Her şeyiyle çok güzeldi ve bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Lavanta Bahçesi, Karatay’a ve Konya’ya ayrı bir zenginlik ve değer kattı. Gelecek yıllarda da Karatay Lavanta Günleri’nin devam etmesini istiyoruz. Bu güzel bahçeler ve etkinlikler için Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyoruz” dediler.

HASAN KILCA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca etkinliklerin son gününde de, Lavanta Bahçesi’ni ve etkinlik alanını ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Lavanta Günleri’nin ikinci gününe; 26 ve 27. dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

HASAN KILCA TÜM ZİYARETÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinlik için oluşturulan sahnede konuşma yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Lavanta Günleri’ne katılan vatandaşlara ve çocuklara teşekkür etti.

Kılca; “Biz inandık, çabaladık; hemşehrilerimiz destek verdiler ve moloz yığınlarıyla dolu devasa bir alanı 340 bin metrekarelik gözde bir merkez haline getirdik. Bölgemiz cazibe merkezi oldu ve gurur duyduğumuz bir marka haline geldi. Böylelikle burası çeşitli ürünlerle katma değer sağlayan ekonomik bir yatırıma dönüştü. Lavanta Günleri’nin 3.’sünde yüzlerce etkinlik alanı, birçok noktada fotoğraf çekim alanları oluşturduk. Şenliğimiz ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sundu. Gözümüzün nuru çocuklarımızı tabi ki unutmadık onlar için de tiyatro oyunları sahneledik, etkinlikler düzenlendik. Bizler çocuklarımızı çok seviyoruz. Çocuklarımız için ne kadar hizmet etsek azdır. Lavanta Günlerimize bu yıl binlerce vatandaşımız katıldı. Böylelikle geçtiğimiz yılın da rekorunu kırmış olduk. İnşallah gelecek sene daha güzel etkinliklerle ve şenliklerle tekrar buluşacağız. Lavanta Bahçemiz ve Gül Parkı’mız Temmuz ayı sonuna kadar misafirlerini bekliyor olacak. Etkinliklerimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.  

AdminAdmin

YORUMLAR