Konya Haberci | Konya Haber
HV
07 TEMMUZ Pazar 10:08

Karatay’da Gençlere Müjde! Yaz Spor Okulları Başvuruları Başlıyor!

Karatay Belediyesi’nin çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak sporla tanıştırmak, sporu sevdirmek ve bu konuda kendilerini geliştirip ilerlemeleri amacıyla sürdürdüğü “Karatay Yaz Spor Okulları” için başvuruları 17 Mayıs Cuma günü başlıyor. 24 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek başvuruların ardından 14 farklı branşta gerçekleştirilecek eğitimler ise 1 Temmuz’da başlayacak.

Konya Haber
Giriş Tarihi : 14-05-2024 13:17
Karatay’da Gençlere Müjde! Yaz Spor Okulları Başvuruları Başlıyor!

Özellikle çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlamanın yanı sıra yeteneklerini ortaya çıkarma hedefi taşıyan “Karatay Yaz Spor Okulları”na başvurular 17 Mayıs Cuma günü başlayıp 24 Mayıs Cuma günü sona erecek. Bu kapsamda Karatay Yaz Spor Okulları’na katılarak eğitim almak isteyen çocuklar; en fazla iki farklı branşta kaydını gerçekleştirerek 1 Temmuz ile 29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak eğitimlere katılabilecekler. 

Karatay Yaz Spor Okulları’nda eğitimler; Şehit Nihat Gün Spor Tesisleri, Mengene Halı Sahası, Karşehir Halı Sahası, Erenler Halı Sahası, Yeşil Beyaz Spor Merkezi Halı Sahası, Yaşar Doğu İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonu, Karatay Spor ve Kongre Merkezi, Mega Yüzme Havuzu, Karatay Belediyesi Ulubatlı Hasan Spor Salonu, Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi, Karatay Gençlik Merkezi, 15 Temmuz Karatay Lisesi Spor Salonu, Karatay Şehir Parkı Tabiat Mektebi ve Karatay Kapalı Tenis Kortu’nda yapılacak. 

Servis imkânı da bulunan proje kapsamında; Futbol, Basketbol, Oryantiring, Kort Tenisi, Voleybol, Cimnastik, Karate, Taekwondo, Kick Boks, Okçuluk, Masa Tenisi, Satranç, Yüzme ve Güreş olmak üzere toplam 14 branşta eğitimler verilecek. Kayıt yaptıran sporcular; branşlarına göre Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe veya Cuma günleri eğitim alacaklar.

Karatay Yaz Spor Okulları’na kesin kayıt yaptıran öğrencilere branşlarına özel kıyafet ve hediyelerin de verileceği projede eğitimlerin ise 1 Temmuz Pazartesi günü başlaması planlanıyor. Eğitimlere katılan çocuklar, servislerle evinden alınarak tekrar güvenli bir şekilde evine teslim edecek.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gönül belediyeciliği anlayışıyla hizmet verdiklerini belirterek; “Karatay Belediyesi olarak alt yapıdan üst yapıya, sağlıktan kültüre, sanattan spora ve eğitime kadar halkımızın gereksinimi olan her hizmette var olmanın gayretindeyiz. Amacımız Karatayımızı daha da güzelleştirmek, geliştirmek ve hep birlikte geleceğe taşımak. Çocuklarımızın spora yönelmesi ve herhangi bir spor branşına yeteneği olanların yetişmesine katkı sağlayan Karatay Yaz Spor Okulları projesini de bu bağlamda önemsiyoruz. İlçemizi sporun merkezi yapma hedefiyle, çocuklarımızı hem kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor hem de çocuklarımızın kendilerini daha iyi geliştirmelerine imkan sağlıyoruz. İnanıyoruz ki evlatlarımız, Karatay Yaz Spor Okulları sayesinde çok güzel bir başlangıç yapacak ve geleceğin sporcuları buralardan yetişmeye devam edecek. Ben, bu vesileyle tüm çocuklarımızı Karatay Yaz Spor Okulları’na kayıt olmaya davet ediyorum” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR