Konya Haberci | Konya Haber
HV
07 TEMMUZ Pazar 10:00

Katil İsrail kana doymuyor! 3 haftada 4 bine yakın masum çocuğu katletti

İsrail 3 haftada Gazze'de 3 bin 457 çocuğu katletti. 'Save The Children' grubunun raporuna göre bu rakam 2019'dan bu yana dünyanın çatışma bölgelerinde her yıl öldürülen toplam çocuk sayısından fazla..

DÜNYA
Giriş Tarihi : 31-10-2023 11:51   Güncelleme : 31-10-2023 11:57
Katil İsrail kana doymuyor! 3 haftada 4 bine yakın masum çocuğu katletti

İsrail'in Filistin'de işlediği insanlık suçu tüm dehşetiyle kayıtlara geçti. İsrail'in 24 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde ölen çocukların sayısı, dünya genelinde eşi görülmemiş seviyeye ulaştı.
Save The Children'ın yaptığı incelemeye göre, geçtiğimiz yıl dünyadaki çatışma bölgelerinde 2 bin 985 çocuk yaşamını yitirirken, sadece Gazze'de 3 bin 457 çocuk öldürüldü.

Aynı zamanda İsrail tarafından gözaltına alınan 4 Filistinli çocuğun canlı kalkan olarak kullanıldığı bildirildi.
Rapora göre Gazze'de 6 bin 360, Batı Şeria'da 180 çocuk yaralandı. Onlarca çocuğun doğduğu gün veya anne karnında hayatını kaybettiği ifade edildi.
2020'de dünya ülkelerinde 2 bin 674, 2021'de 2 bin 515, 2022'de ise 2 bin 985 çocuk yaşamını yitirirken, sadece Gazze'de 3 bin 457 çocuk hayatını kaybetti. Gazze'de hayatta olan çocukların uyuyamadığı, beslenemediği ve sağlık sorunları yaşadığına dikkat çekildi.


301 FİLİSTİNLİ DAHA KATLEDİLDİ
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne 18 bin tondan fazla patlayıcı atıldığını bildirdi.
Saldırılarda 200 bini aşkın konut bombalandı. 12 hastane ile 32 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı. 80 hükümet binası, 47 cami, 3 kilise ve 203 okul hedef alındı.
İsrail'in 23 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze'de tamamen yıkılan konut sayısı 32 bin oldu. Katliamlarda 24'üncü gün geride kaldı. İşgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde önceki gece 600 hedefi vurdu.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 301 artarak 8 bin 306'ya yükseldiğini açıkladı.
Ölenlerin 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 236'sı kadın. Batı Şeria'da da yılın başından bu yana ölü sayısı 329 kişiye yükseldi.


İSRAİL, TÜRK-FİLİSTİN DOSTLUK HASTANESİ'Nİ BOMBALADI
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kanser hastalarına yönelik tek sağlık kuruluşu olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırı düzenledi.
Binanın üçüncü ve son katında ciddi hasar meydana geldiğini belirten Hastane Müdürü Subhi Sukeyk, "Üçüncü katta çıkan yangın kontrol altına alındı.
Bombalama, bazı elektromekanik sistemlerin bozulmasına yol açtı, hasta ve sağlık çalışanlarının hayatını tehlikeye attı" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıya sert tepki gösterdi.
İsabet alan üçüncü katın muhtemel bir saldırıya karşı daha önce boşaltıldığını söyleyen Koca, bu nedenle can kaybı yaşanmadığını vurguladı.
Koca, şu ifadeleri kullandı: "Ölüm döşeğindeki kanser hastalarının ilaçları tükenmiş durumda.
Personelin hastaneye gidip gelmesinin ve ambulansların hastaneye hasta taşımasının neredeyse imkansız olduğu bilinmektedir. Yaşananların apaçık ifadesi olan şu cümle dehşet vericidir: 'Hareket eden her şey bombalanıyor.'
Ülkemizin Gazze'de kurduğu kanser hastanesinin hizmetine devam edebilmesi için harekete geçileceğinden hiç şüphe duyulmamalı.
Bir hastanenin çevresinde bile hareket eden her şeyi bombalayanlar, insanlık vicdanının mahkemesinde bunun hesabını vermeye kendilerini hazırlamalıdırlar."
TÜRKİYE KOORDİNATLARINI İLETMİŞTİ
Saldırıyı şiddetle kınayan Dışişleri Bakanlığı da "Söz konusu kurumun koordinatları dahil, gerekli her türlü bilgi İsrail makamlarıyla önceden paylaşılmış olmasına karşın böyle bir saldırının gerçekleştirilmesinin hiçbir izahı olamaz" açıklamasını yaptı.
KARA HAREKÂTINA SICAK ÇATIŞMA ENGELİ
İsrail işgal kuvvetleri dün gündüz saatlerinde Gazze'ye karadan da saldırı düzenledi.
Gazze Şeridi'ndeki hükümet, Gazze kent merkezinin yakınlarına kadar giren İsrail ordusuna ait araçların kentten geri çekildiğini duyurdu.
Açıklamada, "İşgal güçleri, Gazze Şeridi'ndeki bölgelerde askerlerinin varlığına dair gerçekçi olmayan bir tablo çizmeye çalışıyor.
Ancak direnişin darbeleri altında bunu yapamıyor" ifadeleri kullanıldı. İsrail askeri araçlarının Gazze'deki Selahaddin Caddesi'ne kadar girdiği sınırlı saldırısından sonra sıcak çatışmayla karşı karşıya kalınca geri çekildiği kaydedildi.
İsrail tanklarının Selahaddin Caddesi'nde sivil bir aracı hedef alma anları görüntülendi. İsrail'in Gazze'deki saldırılarının odağında Beyt Hanun Mahallesi var.
Hamas kaynakları, İsrail Ordusu'nun karadan sızma girişimlerine başarıyla karşılık verilerek engellendiğini duyurdu.

Kaynak Sabah 

EditörEditör

YORUMLAR