Konya Haberci | Konya Haber
HV
04 TEMMUZ Perşembe 17:57

Katil İsrail'den Nusayrat Katliamı! Hastaneler ve Sokaklar Cenaze Doldu!

Refah'a yönelik soykırım operasyonunu başlatan Katil İsrail, masum sivillerin sığındığı mülteci kamplarına dört koldan yine ölüm yağdırdı. Katledilenlerin çoğu kadın ve çocuk. Sokaklar cesetlerle doldu. Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda 210 kişinin öldüğünü, 400 kişinin de yaralandığını bildirdi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 09-06-2024 12:54
Katil İsrail'den Nusayrat Katliamı! Hastaneler ve Sokaklar Cenaze Doldu!

Siyonist İsrail rejimi, tüm uluslararası baskılara ve masada bekleyen 3 aşamalı ateşkes teklifine rağmen Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

İşgalci İsrail ordusu dün Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı, Deyr el-Belah'taki El-Bureyc Mülteci Kampı ve El-Megazi Mülteci Kampı'na eşzamanlı yoğun saldırılar düzenledi.

Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda 210 kişinin öldüğünü, 400 kişinin de yaralandığını bildirdi.

HASTANELER ÇARESİZ

Gazze Şeridi'nin merkezinin hemen her bölgesinden yoğun dumanlar yükseldi. İsrail şiddetli saldırıda onlarca savaş uçağı, İHA, helikopter ve tank kullandı.

Sağlık görevlileri, insansız hava araçlarının Nusayrat Kampı semalarında yoğun şekilde uçtuğunu ve yollarında hareket eden herkese ateş açarak çok sayıda ölüm ve yaralanmaya neden olduğunu bildirdi.

Aksa Şehitleri Hastanesi'nin, sürekli ve gelişigüzel bombardımanlar sonucu art arda gelen ölü ve yaralılarla baş etmekte büyük zorluk çektiği, ciddi şekilde ilaç, tıbbi malzeme ve yakıt sıkıntısı yaşadığı vurgulandı.

SOKAKLAR CESETLERLE DOLU

Refah'taki Kuveyt Hastanesi Müdürü Suheyb el-Hemas "Refah sokaklarında onlarca ceset ve sağlık ekiplerinin ulaşamadığı onlarca yaralı var" açıklamasında bulundu.

İsrail'in, Refah'ta daha önce boşaltılan Kuveyt Hastanesi'ni hedef alarak büyük bir bölümünde yangın çıkmasına neden olduğunu ifade eden Hamas, devam eden askeri saldırılar nedeniyle Refah'taki tüm hastanelerin hizmet dışı kalmasıyla sağlık durumunun "felaket" durumda olduğunu vurguladı.

Siyonist İsrail'den bir vahşet daha! Nusayrat katliamı sonrası hastaneler ve sokaklar ölülerle doldu

İsrail'in "hastaneleri doğrudan hedef aldığını ve hizmet dışı bıraktığını" belirten Hamas, uluslararası topluma İsrail'in Refah'ta işlediği suçlar karşısında sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

YİNE YOLLARA DÜŞTÜLER

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı, Deyr el-Belah'taki El-Bureyc Mülteci Kampı ve El-Megazi Mülteci Kampı'na eşzamanlı yoğun saldırı başlatması sonrası insanlar yeniden yollara düştü.

Saldırıların ardından Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki bölgelerde yaşayan Filistinliler, çadırlarını toplayıp yanlarına alabildikleri eşyalarıyla birlikte güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere göç etmeye başladı.

1.5 MİLYON KİŞİ BULAŞICI HASTALIKLARLA BOĞUŞUYOR

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, devam eden İsrail saldırılarının bir sonucu olarak bulaşıcı hastalıkların yayıldığını kaydetti.

Açıklamada, "Yaklaşık 1.5 milyon yerinden edilmiş Filistinli, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinden çok kez yerinden edilmeleri sonucu bulaşıcı hastalıklara yakalandı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bulaşıcı hastalığa yakalananların iyileşip iyileşmediğine ilişkin bilgi verilmezken, 7 Ekim'den bu yana 2.4 milyon nüfuslu Gazze Şeridi içinde yerlerinden edilenlerin sayısının 2 milyona ulaştığı belirtildi.

DÜNYANIN İSTENMEYEN VARLIĞI HALİNE GELDİ

HAMAS Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail'in, istenmeyen bir varlık haline geldiğini ifade etti.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Rişk, Birleşmiş Milletlerin (BM), İsrail ordusunu "çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren" ülkelerin olduğu kara listeye almasının ardından açıklamada bulundu.

"Binyamin Netanyahu (İsrail Başbakanı), ordu ve hükümetin, İsrail'in kara listeye alınmasından ötürü bir kez daha korkuya kapıldığını dile getiren Rişk, "İsrail artık istenmeyen ve uluslararası mahkemelerde kovuşturulan bir varlık haline geldi" ifadesini kullandı.

HAMAS: HALKIMIZ TESLİM OLMAYACAK

HAMAS Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği şiddetli saldırıların ardından "Filistin halkının teslim olmayacağını'' söyledi.

Dünyanın İsrail'i "çocuk katili" şeklinde nitelediğini ama Filistin halkının maruz kaldığı "imha savaşına" son veremediğini kaydeden Heniyye, "Halkımız teslim olmayacak, direniş bu cani düşman karşısında haklarımızı savunmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlendiğini ve iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise durmayacaklarını açıkladı. 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 801'e yükseldi.

NUSAYRAT KATLİAMI SONRASI HASTANELER VE SOKAKLAR ÖLÜLERLE DOLDU

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde hizmet veren tek hastane olan Aksa Şehitleri Hastanesi, Nusayrat katliamından canlı kurtulan yaralılarla dolup taştı.

Hastanedeki ameliyathanelerin önünde ve koridorlarda ameliyat sırasını bekleyen birçoğu kadın ve çocuklardan oluşan Filistinlilerin acılı çığlıkları ve yakınlarının çaresizlikleriyle tam bir kaos yaşanıyor.

İNİLTİLER VE HÜZÜN

Katliamdan canlı kurtulmuş ve uzanacak yardım eli bekleyen çocuk ve kadınların doldurduğu hastane koridorları, yaralı iniltileri ve büyük acılara sahne oluyor.

Anne ve babalarının ellerini bırakmayan üstü başı kanlı yaralı çocukların korku dolu bakışları karşısında oldukça kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalışan doktorların ve sağlık ekiplerinin yüzlerce yaralıya yetişmek için gösterdikleri çaba dikkati çekiyor.

Hastanenin morgu ise son saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazeleriyle dolup taşarken, dışarıda yerlere sıralanmış ve ölüm belgesi çıkarılmayı bekleyen cenazelerin yakınları acılarını dindirecek bir el bulamamanın hüznünü yaşıyor.

210 ÖLÜ, 400'DEN FAZLA YARALI

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli noktalara düzenlediği saldırılar sonucu, 2 bölgede 4 İsrailli esirin kurtarıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı olarak kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 210 kişinin öldüğü, en az 400 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Tıbbi malzeme eksikliği ve ilaç tedarikindeki engellemelere rağmen sağlık hizmetini sunmaya çalışan Aksa Şehitleri Hastanesi yönetimi, 5 Haziran'da yaptığı açıklamada, teknik bir arızadan dolayı hastanedeki jeneratörlerden birinin çalışamaz olduğunu ve bu durumun yoğun bakımdaki bebek, hasta ve yaralıların hayatını tehlikeye soktuğunu duyurmuştu.

YARDIM ÇAĞRISI

Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite dün yaptığı açıklamada, Aksa Şehitleri Hastanesi'nin gelen yaralı sayısını kaldıracak kapasiteyi çoktan aştığını söyledi.

Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşlardan jeneratör ve tıbbi malzeme temin edilmesini isteyen Sevabite şunları söyledi:

"Aksa Şehitleri Hastanesi'nde durumlar, büyük tehlike arzediyor ve burada tam bir felaket yaşanıyor. Filistin halkına, sivillere karşı uygulanan katliamın durdurulmasını talep ediyoruz.

İşgal güçleri, geçen aylar boyunca yürüttüğü yıkıcı savaşta Gazze Şeridi'ndeki sağlık sistemini kasıtlı olarak tamamen hizmet dışı bırakırken 35 hastaneden 33'ünü tamamen işlemez duruma sokarak gerçek bir insani felakete yol açtı."

SAĞLIK DURUMU TAM BİR FELAKET

Öte yandan Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisi, savaş öncesinde Gazze Şeridi'nde bulunan 35 hastaneden Aksa Şehitleri ve Avrupa hastaneleri olmak üzere yalnızca iki devlet hastanesinin kısıtlı imkanlarla hizmet verebildiğini bunların dışında küçük birkaç hastanenin bazı ilk yardım hizmetleriyle Mevasi bölgesindeki sahra hastaneleri dışında Gazze Şeridi'nde sağlık durumunun tam felaket içinde olduğunu duyurdu.

Birleşmiş Milletlere bağlı kurumlar ve Filistin kuruluşları, Gazze Şeridi'nde hastanelere ve sağlık ekiplerine saldırılar düzenlenmemesi konusunda uyarılar yapmasına rağmen, İsrail ordusu, kentteki hastanelerin hizmet dışı kalması için elinden gelen tüm yıkıcı saldırıları yapmaktan geri durmuyor.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR