Konya Haberci | Konya Haber
HV
04 TEMMUZ Perşembe 18:05

Konya demir ağlar ile örülecek

Şehir Hastanesi-OSB arasındaki tramvay hattının ihale süreci başlarken Barış Caddesi Tramvay Hattı ve mevcut hattın Şehir Hastanesine uzatılmasını içiren projeler için de şehrin büyük bölümü demir ağlarla örülecek.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-12-2023 21:43
Konya demir ağlar ile örülecek

DÜNYA BANKASI FİNANSE EDECEK

Konya’nın geleceği raylı sistemler üzerine inşa ediliyor. Entegre bir toplu taşıma ağının oluşturulması amacıyla Barış Caddesi’ne ve devamında mevcut hattın Şehir Hastanesine uzatılmasına yönelik iki ayrı proje gerçekleştirilecek. Dünya Bankası tarafından finanse edilecek, İLBANK ve Konya Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki proje TÜMAŞ & ENCON ortak girişimi tarafından yapılacak.

TRAMVAY GÜZERGAHI BELLİ

16,5 km uzunluğunda, 29 istasyonlu ve depolama-bakım onarım tesisini içeren Barış Caddesi Tramvay Hattı; Fırat Caddesi, Beyhekim Caddesi, Barış Caddesi, Güzeldere Caddesi, Gaziveren Caddesi ve Hadimi Caddesi'nden geçecek.

1,35 kilometrelik uzatma tramvay hattı ve iki istasyon inşaatını içeren 2.proje ise mevcut Adliye Tramvay Hattının Şehir Hastanesine kadar uzatılmasını içeriyor.

36 AYDA TAMAMLANACAK

Barış Caddesi Projesi’nin yeni yılın ilk günlerinde başlaması ve 36 ayda tamamlanarak 2026 sonunda Kusur Sorumluluğu Süresi ile devreye alınması bekleniyor.

Mevcut hattın Şehir Hastanesine uzatılmasını içeren proje ise 2024’ün yaz döneminde hizmete alınacak. Barış Caddesi Hattı 43 bin 924 metrekare, Şehir Hastanesi Tramvay Uzatma Hattı ise 11 bin 650 metrekare alanı kapsayacak.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör

YORUMLAR