Projede Konya’nın Önemi Vurgulandı
Bir otelde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan UNDP İklim Değişikliği ve Çevre Portföy Yöneticisi Meral Mungan Arda, projenin 2019 yılından bu yana Türkiye’nin iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak için yürütüldüğünü belirtti. Arda, Konya’nın bu süreçte kritik bir rol üstlendiğine dikkat çekti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı yöneticileri de, iklim değişikliğiyle mücadelede birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaparak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
İklim Direncini Artırmaya Yönelik Özel Amaçlar
Tanıtımı yapılan “Konya Yerel İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planı” çerçevesinde;
-
İklim dirençli sürdürülebilir kalkınma için karar alma araçlarının güçlendirilmesi,
-
Yerel düzeyde uyum planlarının geliştirilmesi,
-
Uyum eylemi için kapasite güçlendirilmesi
gibi hedefler belirlenmiş durumda. Ayrıca, “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” ile uygulama kapasitesinin artırılması da planlanıyor.
Eğitim Programı 30 Nisan'da Tamamlanacak
Uzman konuşmacılar, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katıldığı eğitimler 30 Nisan 2025’e kadar sürecek. Programa üç tam gün katılım sağlayanlar sertifika almaya hak kazanacak.
Türkiye’nin Geleceği İçin Ortak Adım
Samsun, Sakarya ve Muğla illeriyle birlikte Konya’nın da pilot il olarak yer aldığı proje, iklim değişikliğine uyum alanında Türkiye'nin geleceğe daha dirençli adımlarla ilerlemesini hedefliyor.
