Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:28
Advert

Konya’da izinsiz Alparslan Kuytul yürüyüşüne gözaltı

Konya’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının kurucusu ve eski yöneticisi Alparslan Kuytul’a destek amacıyla izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis ekipleri engel olmak istedi. Polise direnen 23 kişi gözaltına alındı.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 14-06-2022 02:27
Konya’da izinsiz Alparslan Kuytul yürüyüşüne gözaltı

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının kurucusu ve eski yöneticisi Alparslan Kuytul için bir çok ilde izinsiz gösteri yapan grup, bu kez Konya’da ortaya çıktı.

Şehrin en merkezi yerlerinden Nalçacı Caddesinde toplanan yaklaşık 50 kişi, izinsiz yürüyüş yapmak istedi.

Alparslan Kuytul atkılarıyla slogan atarak yürüyüş yapmak isteyen gruba, yürüyüşün izinsiz olması nedeniyle polis ekipleri engel olmak istedi. Gruptakiler ise polisin müdahalesini önlemek için yine kadınları öne sürdü.

23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerinin uyarılarını dinlemeyen ve mukavemet gösteren 23 kişi gözaltına alındı.

Görevli memura mukavemet, 2911 Sayılı toplantı ve gösteri özgürlüğü kanununa muhalefet,  kişisel verileri izinsiz olarak kaydetme ve yayma” suçlamasıyla gözaltına alınarak emniyete götürülen 23 kişinin işlemleri devam ediyor.

Öte yandan izinsiz gösteride yer alanlardan birinin üzerindeki tişörtte yer alan Tomorrow (Yarın) yazısı dikkat çekti.

FETÖ’cülerin duruşmalara HERO (Kahraman) yazan tişörtlerle katılmasının ardından tutuklu yakınlarının aynı yöntemle FETÖ şovu yapması büyük tepki toplamıştı.

Alparslan Kuytul, Adana'da iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırıldığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında 9 Mayıs'ta tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında Kuytul'dan önce de 7 kişi cezaevine gönderilmişti.

AdminAdmin

YORUMLAR