Konya Haberci | Konya Haber
HV
19 EYLÜL Perşembe 04:01
Advert

Konya’da Komşu cinayetinde karar: 15 yıl hapis!

Konya’da aynı apartmanda oturduğu üst kat komşusu Metin Kurum’u (49) demir sopayla dövüp, bıçaklayarak öldüren İbrahim İlbay (34) hakkında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uyguladığı katil zanlısına 15 yıl hapis cezası verdi

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 16-09-2024 13:49   Güncelleme : 16-09-2024 19:02
Konya’da Komşu cinayetinde karar: 15 yıl hapis!

Konya’da aynı apartmanda oturduğu üst kat komşusu Metin Kurum’u (49) demir sopayla dövüp, bıçaklayarak öldüren İbrahim İlbay (34) hakkında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi uyguladığı katil zanlısına 15 yıl hapis cezası verdi. Bu karara isyan eden acılı eş Gülay Kurum (56), “Olaydan iki gün önce bizi ölümle tehdit ettiler. Bunun üzerine eşimle birlikte karakola giderek şikayette bulunduk. Karakoldan arayınca muhtemelen sinirlenmiş, bahçede bulunan kameriyemizi yıkmış. Bizde pazardan gelir gelmez demir sopa ve bıçakla eşime saldırdı. Bize hayatı zindan etmişlerdi. Bunu yapacakları belliydi. Bir de ödül gibi bir ceza verildi. Ben şimdi eşimin mezarına hangi yüzle gideceğim?” dedi.
Olay, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesinde bulunan bir sitenin önünde meydana geldi. İbrahim İlbay, üst kat komşusu Metin Kurum'u apartmanın bahçesinde önce demir sopayla dövüp, ardından da bıçaklayarak öldürdü. Yakalanan İlbay çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


'HAKSIZ TAHRİK' VE 'İYİ HAL' İNDİRİMİ İLE 15 YIL HAPİS CEZASI
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından katil zanlısı İlbay hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesince yargılaması yapılan İlbay'ın raporlara göre 4.63 promil alkollü olduğu tespit edildi. Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan katil zanlısına ilk eylemin kim tarafından geldiği belli olmadığı gerekçesiyle 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulayarak müebbet hapis cezasını 15 yıla düşürdü.
'2 GÜN ÖNCE ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ'
Eşi gözleri önünde öldürülen Gülay Kurum verilen bu karara isyan etti. Olaydan iki gün önce ölümle tehdit edildikleri gerekçesiyle karakola gidip, eşiyle birlikte şikayetçi olduğunu anlatan Kurum, "17 yıldır orada oturuyorduk. Ancak olaydan 1 yıl önce bunlar alt katımıza taşınınca hayatımızı zindana çevirdiler. Elimizi bile yıkasak ses yapıyorsunuz deyip, kapımıza dayanıyorlardı. Sürekli küfür ve hakaretlere maruz kaldık. Olaydan iki gün önce sanığın kendisi ve eşi M.İ., 'Sizi öldüreceğiz, ölünüzü dirinizi kaybedeceğiz' diyerek ölümle tehdit etti. Bunun üzerine polis merkezine giderek şikayetçi olduk" dedi.


ÖNCE KAMERİYEYİ YIKTI, SONRA ÖLDÜRDÜ
Katil zanlısı İbrahim İlbay, iddiaya göre olay günü polis merkezinden aranarak, hakkında şikayet olduğunu ve ifade vermesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine sinirlenen İlbay, Metin Kurum'a ait bahçedeki kameriyeyi yıktı. Bunu gören Kurum'un küçük oğlu durumu ablasına haber verdi. Ablada durumu emniyete bildirdi. Katil zanlısı İlbay, kameriyeyi yıktıktan sonra eve gidip, camda Kurum'un gelmesini bekledi. Bu sırada Metin Kurum eşi ile birlikte pazardan eve göndü. Kurum'un geldiğini gören İbrahim İlbay, demir sopa ve bıçağı alıp, aşağıya inerek Metin Kurum'a saldırdı. Olay tarihinden 2 ay öncede yine tehdit ve hakaretlere maruz kaldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldukları ortaya çıkan Gülay Kurum, "Bize zarar verecekleri ortadaydı. Kapımıza gelip tekmelemeler, küfür etmeler hep bunlardaydı. Ben eşimi kaybettim, çocuklarım babasız kaldı. Birde üstüne verilen bu ödül gibi ceza. Tehdit edilen, küfür edilen, katledilen biz, indirimi alan o oldu. Ben şimdi eşimin mezarının başına nasıl gideceğim? Ben adalet istiyorum. Bu verilen haksız karardan dönülmesini istiyorum" diye konuştu.
AVUKAT: ÖLDÜRMEYİ ÖNCEDEN PLANLAMIŞ
Kurum ailesinin avukatı Mevlüt Yıldırım, "Verilen bu karar bizce hukuka aykırıdır. Sanığın daha önce maktulü ve aileyi tehditte bulunduğu maktulün ve aile bireylerinin daha önce kolluk birimlerine şikayette bulunduğu yönündeki tüm deliller dosyada mevcut. Sanığın maktulü öldürmeyi daha önceden planladığı olay örgüsünden anlaşılmaktadır. Olay günü sanık maktul ve eşinin evine gelmesini evinin balkonunda beklemiş, akabinde aşağı inerek maktulü sopa ile darp etmiş akabinde bıçaklayarak öldürmüştür. Bu nedenle haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin sanık hakkında verilen cezada uygulanması söz konusu değildir. Verilen bu karar hukuki ve vicdani açıdan bizce hatalıdır. Dosyamızın sonuna kadar takipçisi olacak ve üst mahkemeye itirazımızı yapacağız" dedi.

Kaynak Sabah 

AdminAdmin

YORUMLAR