Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:37
Advert

Konya’nın yeni otobüsleri yolda! İlk görüntü paylaşıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sevindiren haberi duyurdu. “Yeni otobüslerimizin ilk parti soloları Konyamıza doğru gelmeye başladı.” diyen Altay, ilk görüntüleri de paylaştı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-06-2022 02:59
Konya’nın yeni otobüsleri yolda! İlk görüntü paylaşıldı

Konyalıların merakla beklediği haberi, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay verdi. Konya’nın yeni otobüsleri yola çıktı.

Konya’nın toplu ulaşım kalitesini daha da yükseltmek ve sürdürülebilir toplu ulaşım hizmeti sunmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan yeni otobüsle Konya’ya doğru yola çıktı.

Sevindiren haberi Başkan Altay, “Yeni otobüslerimizin ilk parti soloları Konyamıza doğru gelmeye başladı.” ifadeleriyle paylaştı ve ilk görüntülere yer verdi.

"OTOBÜSLER İÇİN 210 MİLYON LİRA ÖDEME YAPILDI"

Geçtiğimiz günlerde yeni otobüslerin üretildiği Ankara’daki fabrikayı ziyaret eden Başkan Altay, teknik bir ekiple birlikte yapılan ziyarette otobüslerin üretim aşamasını incelemiş, Konyalıların en ucuz ve en kaliteli hizmete layık olduğuna dikkat çekmişti.

Türkiye'de toplu ulaşımı en ucuz yaparak bir taraftan da ulaşım filosunu yenilemek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirten Başkan Altay, “Bugüne kadar yaklaşık 210 milyon liralık bir ödeme gerçekleştirdik. 31 solo ve 21 körüklü otobüsümüzün siparişi gerçekleştirildi ve üretimi devam ediyor.” demişti.

 

Başkan Altay, “İlk etapta 52, sonrasında da fazlasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Türkiye'nin en güzel otobüslerini Konyalıların hizmetine sunmak için çaba sarf ediyoruz. Bir taraftan da öğrencilerimiz için 4 yıldır, siviller için 2 yıldır ulaşıma zam yapmıyoruz. Sivilde 2.5 TL, öğrenciyi 1.55 TL'ye taşıma yapmaya inşallah bu yıl da devam edeceğiz. Konya, toplu ulaşımda en ucuz şehir olmasının yanında en konforlu şehir olacak. Bunun için çalışıyoruz, çaba sarf ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuşmuştu.

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR