Konya Haberci | Konya Haber
HV
07 TEMMUZ Pazar 11:44

Konya'ya trafiği rahatlatmak için 1 milyar liralık yatırım

Yapımı devam eden Taş Köprü Alt Geçidi ve Sedirler Alt Geçidi’nin yanı sıra Fırat Caddesi ve Şehir Hastanesi önü Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı’nın maliyeti belli oldu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-09-2023 15:18
Konya'ya trafiği rahatlatmak için 1 milyar liralık yatırım

Konya merkezde trafik yoğunluğunun azaltılması için bir taraftan yeni caddeler açan diğer yandan da şehre yeni köprülü kavşaklar kazandırmak için düğmeye basan Konya Büyükşehir Belediyesinin yeni projelere ayırdığı bütçe belli oldu. Yapımı devam eden Taş Köprü Alt Geçidi ve Sedirler Alt Geçidi’nin yanı sıra Fırat Caddesi ve Şehir Hastanesi önü Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı’nın yapımına da başlandı. 4 ayrı noktadaki bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Konya trafiği önemli ölçüde rahatlayacak.
“Toplam maliyeti 1 milyar lira olan, 4 yeni köprülü kavşağı daha şehrimize kazandırıyoruz” diyen
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sedirler Kavşağında işler planlanandan daha hızlı ilerliyor. İnşallah en kısa sürede asfalt işlemine girerek Ekim ayında en azından alttan trafiği vererek şehrimizin trafiğinde önemli bir rahatlık oluşturmayı planlıyoruz. Çevre yolu üzerinde köprülü kavşak manasında trafiğin en yoğun olduğu alanda bulunan Sedirler Kavşağı’ndaki çalışmamızla birlikte Konya trafiği için önemli bir adım atmış olacağız. Bununla birlikte Taş Köprü Alt Geçidi’nde de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İstanbul Yolu Fırat Caddesi kesişiminde köprülü kavşak yapımına da başladık. Şehir merkezinde sürücülere kesintisiz ve daha güvenli bir trafik akışı sağlamak amacıyla yaptığımız köprülü kavşaklara bir yenisini de Şehir Hastanesi önünde ekledik. Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı yapım çalışmaları tamamlanınca bölgedeki trafik önemli ölçüde rahatlayacak. İnşallah Konya’nın şehir içindeki trafiği rahatlatmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz”
diye konuştu.

EditörEditör

YORUMLAR