Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:24
Advert

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri Dualarla Anılacak

Ladikli Ahmet Hüdai Kültür Eğitim ve Girişim Vakfı Başkanı Mevlut Hilmi Bilici 25 Haziran'da Konya Ladik Çalıbağ Mevkiinde gerçekleşecek olan Ladikli Ahmed Hüdai Hz. Anma Programına tüm Konya, Türkiye ve Dünya dan Ahmet Ağa sevenlerini davet etti.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 21-06-2023 12:59   Güncelleme : 21-06-2023 13:54
Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri Dualarla Anılacak

Anma programı ile yazılı bir açıklamada bulunan Ladikli Ahmet Hüdai Kültür Eğitim ve Girişim Vakfı Başkanı Mevlut Hilmi Bilici Ladikli Ahmed Hüdai için şunları söyledi:

Ladikli Ahmet Hudai hazretlerini kısaca anlatmak çok zor.Ahmet Hudai hazretleri ladik beldemiz, Konyamız ve Ülkemiz için çok kıymetli, manevi bir değerdir.Kısaca bahsedecek olursak;Ümmi bir Aşık,Allah dostu olan ladikli Ahmed Hüdai Tam 26 yıl askerlik yapmış ve birçok cephede Şanlı Ordumuz adına savaşlara katılmıştır.İki abisi de bu savaşlarda Şehit olmuştur. Ladikli Ahmed Hüdai ,bir savaş da ağır yaralanıp bitap düştüğü anda Hak katından geldiği inanılan ve Hz.Hızır eliyle kendisine sunulan bir suyu içerek( ab-ı hayat)  o gün içine manevi aşk ateşi düşmüş ve sonraki yıllarda Hocam dediği Hızır ile artık dost ve yaren olduğunu söylemiştir.

Ümmi olmasına rağmen binlerce beyit söylemiş  ve kendisini sevenlere bu hali şöyle izah etmiştir.’ İçim şu göğsüm öyle bilgi ve aşk ile dolu ki yıllarca anlatsam bitmez ve ne sizin dinlemeye ne de benim anlatmaya takatim yetmez ‘ demiş ve ilmi ve ulvi seviyesini bu şekilde izah edebilmiştir.

Ladikli Ahmet Hüdai Kültür Eğitim ve Girişim Vakfı Başkanı Mevlut Hilmi ayrıca vakfın kuruluş amacını ve pazar günü yapılacak programın içeriğini şu şekilde açıkladı:''Hem Ahmed Ağamızın adını yaşatmak,hem topluma örnek bireyler yetiştirmek ve kaybolmaya yüz tutan safi din anlayışını,vatan anlayışını, aile ve toplum anlayışını özellikle gençlerin ,tüm bu değerlerden uzaklaşmadan yaşamalarını sağlamak amacı ile Ladikli Ahmet Hüdai Kültür Eğitim ve Girişim Vakfını kurduk.Vakfımızn maddi ve manevi anlamda güzel faaliyetler yapacağiına inancımız tamdır.Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini Anma programımız 25 Haziran 2023 Pazar günü Ladik-Çalıbağ(Kuyu )Mevkiinde saat: 10.00’da düzenlenen törenle başlayacaktır. Düzenlenen anma töreninde bir dizi etkinlikler, İlahiler ve dualarla ,Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini anmaya ve anlamaya çalışacağız. Programımıza katılan misafirlerimize yemek ikramımız olacaktır. Ladikli Ahmed Hüdai Hz. Anma Programımıza tüm Konya, Türkiye ve Dünya dan Ahmet Ağa sevenlerini davet ediyoruz.” 

EditörEditör

YORUMLAR