Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:17
Advert

Mahmud Abbas bugün TBMM’den dünyaya seslenecek!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek ve İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırılarını dünyaya anlatacak. Abbas için TBMM'de üst düzey güvenlik tedbirleri alındı.1 Ekim'e kadar tatile giren TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısı üzerine bugün olağanüstü toplanacak.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 15-08-2024 10:16   Güncelleme : 17-08-2024 17:28
Mahmud Abbas bugün TBMM’den dünyaya seslenecek!

TBMM'nin, Filistin halkına ve davasına güçlü desteğini göstermek ve mazlum Filistin halkının sesinin dünyaya duyurulmasını sağlamak amacıyla gerçekleşecek Genel Kurul oturumunda, Filistin Devlet Başkanı Abbas bir konuşma yapacak.
ÜÇLÜ GÖRÜŞME
Abbas, 15 Ağustos'ta Meclis'e yapacağı ziyarette, ilk olarak TBMM Başkanı Kurtulmuş ile ikili görüşme gerçekleştirecek. İkili görüşmenin ardından Abbas ve Kurtulmuş, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la Meclis'te bir araya gelecek.
OTURARAK KONUŞABİLİR
Genel Kurul, 15.00'te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak. Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas'a söz verilecek.
1935 doğumlu 88 yaşındaki Abbas'ın sağlık durumu dikkate alınarak oturarak konuşma yapabilecek şekilde önlem de alınacak. Abbas, milletvekillerine İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki saldırılarını anlatacak. Abbas'ın konuşması İngilizce, Türkçe ve Fransızcaya anlık olarak tercüme edilecek.


ERDOĞAN LOCADAN DİNLEYECEK
Başkan Erdoğan da Abbas'ın konuşmasını Genel Kurul Salonu'nda kendisine ayrılan locadan dinleyecek.
Genel Kurul özel toplantısının ardından Başkan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Şeref Holü'ndeki Filistin temalı fotoğraf sergisini ziyaret edecek. Sergide bir süre önce İsrail'in İran'da şehit ettiği Hamas Lideri İsmail Haniye'ye ait fotoğraflar da yer alacak.
KUŞ UÇURTULMAYACAK
Abbas'ın ziyareti nedeniyle TBMM'de sıkı güvenlik önlemleri alındı. Abbas için devlet başkanlarına uygulanan A protokol güvenlik önlemleri devreye sokuldu. Özel davetliler dışında ziyarete kapalı olacak olan TBMM'de hava savunma sistemleri aktif hale getirildi.


BUGÜNE KADAR 55 YABANCI LİDER KONUŞTU
TBMM bugüne kadar 55 yabancı devlet başkanı ve lider Genel Kurul'a hitap etti.
Bunlar arasında; KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Almanya Cumhurbaşkanı Crhistian Wulff, ABD Başkanları Barack Obama, Bill Clinton, Azerbaycan Devlet Başkanları Ebulfeyz Elçibey, Haydar Aliyev, İlham Aliyev, Gürcistan Devlet Başkanı Euard Shcvardnadze, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ve Ürdün Kralı Hüseyin Abdullah Bin Ali gibi isimler yer alıyor.
ÜÇÜNCÜ KEZ KONUŞACAK
Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas TBMM'de üçüncü kez konuşma yapmış olacak. Abbas daha önce de Filistin Cumhurbaşkanı ve Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı sıfatlarıyla iki kez konuşma yapmıştı.

Kaynak Sabah 

AdminAdmin

YORUMLAR