Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:26
Advert

Mahmud Abbas: Filistin'i Yok Etmek İstiyorlar! Uluslararası Toplum Sessiz!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, TBMM'de Gazze için düzenlenen özel oturumda dünyaya seslendi. Gazze halkının uluslararası adaletten yoksun olarak işgalci İsrail'in suçlarına karşı büyük bir mücadele yürüttüğünü belirten Mahmud Abbas, "Allah'ın bir gün bu milli mücadelemizi zafer ve özgürlükle taçlandıracağına ve uzun zamandan beri devam eden bu belanın son bulacağına inanmaktadır." dedi. Soykırımın asıl amacının Filistin'i yok etmek olduğunu söyleyen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Gazze Filistin devletinin ayrılmaz asli bir parçasıdır. Gazze'de bir başka devlet olamaz, Gazze'siz Filistin devleti olamaz." dedi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 15-08-2024 15:36   Güncelleme : 17-08-2024 17:30
Mahmud Abbas: Filistin'i Yok Etmek İstiyorlar! Uluslararası Toplum Sessiz!

1 Ekim'e kadar tatile giren TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısı üzerine bugün olağanüstü toplandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'ye gelmesi ile birlikte tarihi oturum başladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oturumun açılış konuşmasını yaptıktan sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas kürsüye çıktı.
"MİLLİ MÜCADELEMİZ ZAFERLE TAÇLANACAK"
Abbas'ın konuşmasından öne çıkanlar:
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye parlamentosunun saygıdeğer milletvekilleri, kardeş Türk halkı Allah'ın selamı üzerinize olsun. Sizlere mübarek Filistin'den, Kudüs'ten geliyorum. Sizlere, büyük acıyı yaşayan halkımın mesajıyla gelmiş bulunmaktayım. 1948'den bu yana büyük felaketi yaşamış halkımın mesajıyla geliyorum. Halkım uluslararası adaletten yoksun olarak toprağına, vatanına, kutsallarına ve değişmez milli haklarına sarılarak işgalci İsrail'in suçlarına karşı büyük bir mücadele yürütmektedir. Allah'ın bir gün bu milli mücadelemizi zafer ve özgürlükle taçlandıracağına ve uzun zamandan beri devam eden bu belanın son bulacağına inanmaktadır.
Konuşmama on binlerce şehidimize rahmetle söze başlamak istiyorum. İsrail'in saldırıları, cinayetleri ve soykırım suçu nedeniyle Gazze'de, Batı Şeria'da ve Kudüs'te şehit olanları anarak başlamak istiyorum. Bunların en sonuncusu da lider İsmail Heniyye'ye karşı işlenen suç olmuştur. Şimdi sizleri çok değerli kardeşlerim İsmail Heniyye'nin ve Filistinli şehitlerin ruhlarına fatiha okumaya davet ediyorum. Milli mücadelemiz zaferle taçlanacak. Uzun süredir devam eden bu bela zaferle son bulacak.
"ULUSLARARASI TOPLUM SESSİZ KALIYOR""FİLİSTİN'İ YOK ETMEK İSTİYORLAR"
Biliyorum ki, bu konu bütün ilginizin odağında yer almaktadır ve bu mecliste bununla ilgili tartışmalar yürütmüş bulunmaktasınız. Filistin halkına karşı işlenen tarihi adaletsizliğe, katliamlarına, savaş suçlarına ve soykırıma karşı sizler bu Filistinlilerin yanında yer almaktasınız. Allah aşkına soruyorum her gün İsrail işgal devletinin Gazze'de bulunan özellikle de bir kaç gün önce yüzden fazla şehidin verildiği okul katliamı da olmak üzere her gün sığınma kamplarına gerçekleştirilen katliamlara uluslararası toplum nasıl sessiz kalabiliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin öncü rolünü takdirle karşılıyoruz. Cesur ve ilkeli tutumundan dolayı kendisini kutluyoruz. Öte yandan İsrail'in halkımıza, topraklarımıza ve kutsal mekanımıza karşı işlediği suçları reddeden ve kınayan Türkiye'nin tüm siyasi partilerini ve sivil toplum kuruluşlarını tutumlarından dolayı kutluyorum. Yine samimi duyguları ve asil duruşu ile Filistin halkını ve haklı davasını destekleyen kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum. Halkımız Filistin ve Kudüs için şehit olan Türk halkını unutması mümkün değildir. Özel olarak da Türkiye'nin İsrail'in Gazze'deki soykırımı karşısında Güney Afrika tarafından Uluslararası Adalet Divanı'na dahil olma kararını da kutluyorum.
"FİLİSTİN'İ YOK ETMEK İSTİYORLAR"
Soykırımın asıl amacı Filistin'i yok etmektir. 7 Ekim'den bu yana 40 bin kişi şehit edildi. 10 bin kayıp, 80 bin yaralı var. Bunlara rağmen dik durmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Mısır ve Ürdün'ün tutumlarını takdirlerini karşılıyoruz. Bu tutumlar bizimle tamamen örtüşmektedir. Gazze Filistin devletinin ayrılmaz asli bir parçasıdır. Gazze'de bir başka devlet olamaz, Gazze'siz Filistin devleti olamaz. İlk kıblemiz Kudüs'ten ödün vermemiz mümkün değildir. Filistin toprağının bir taşını gözden çıkaran bizden değildir. Kudüs kırmızı çizgimizdir."
"SALDIRILAR SONUÇ VERMEYECEK"
O toprakların camileri de kiliseleri de bizimdir. Saldırılar sonuç vermeyecek. Barışa giden yol Filistin'den başlar. Gazze, Batı Şeria ve Kudüs Filistin'in bütünüdür. Bütün kardeşlerime ve dostlarıma desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.
Bizler ulusal uzlaşıyı gerçekleştiremediğimiz müddetçe kafamızın rahat etmesi mümkün değildir. Gazze Şeridi'nde on binlerce ton insan yardımı gönderdiniz. Teşekkür ediyorum.
Türkiye hastanelerinde yaralıları kabul etti. Sokaklarında dayanışma gösterilerinde bulundu. Türk kardeşlerimiz her alanda siyasi, diplomatik, parlamento ve hukuki alanlarda varlık göstererek bizim yanımızda yer aldılar. Dezenformasyona karşı durdular.
"ABD TAM 3 KEZ VETO HAKKINI KULLANDI"
İsrail hükümetinin yalanlarına aklı başında olan hiç kimse inanmaz. Sivillerin öldürülmesi, altyapısının tahrip edilmesi, halkın açlığa mahkum edilmesi bu yalanlara karşı gerçeklerdir. Şehitlerin çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturmaktadır. Gazze'nin altyapısının 3'te 2'sinden fazlası yıkılmıştır. Okul, kilise, hastane... Hepsi yıkıldı. Filistinliler evsiz ve yurtsuz bırakılmıştır. Buna rağmen ABD tam 3 kez veto hakkını kullanmıştır."
"TÜRKİYE İŞLENEN SOYKIRIMA KAYITSIZ KALMAMIŞTIR"
Özel oturumun açılışını yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da önemli açıklamalarda bulundu.
Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün kurum ve kuruluşlarımız Filistin halkının sesi olmaya devam etmektedir. TBMM'nin de İsrail ve İsrail'deki Netanyahu hükümetinin işlediği suçlara kayıtsız kalmamıştır. Filistin'de yaşanan katliamlar nefretle lanetlenmiştir. Gazze halkının yanında yer alışımız dünya kamuoyuna duyurulmuştur. Filistin halkının sesi olmayı sürdüreceğiz. Türkiye işlenen soykırıma kayıtsız kalmamıştır. Filistin davasının mücahitlerini anıyoruz." dedi.
Kurtulmuş, "Şehitler ölümsüzdür. Bu salonda hepsinin aramızda olduğuna inanıyoruz. İsmail Haniye şehit edilmesinin ardından Türkiye, Doha'da yapılan cenaze törenine en üst düzeyde katılmıştır. Bundan sonra Netanyahu ve çetesi arkasına hangi güçleri alırlarsa alsınlar, bundan sonra işler onlar için iyi gitmeyecektir." dedi.

Kaynak Sabah 

AdminAdmin

YORUMLAR