Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:18
Advert

Meram'da “Şimdi ‘Dosd’luk Zamanı” lansman toplantısı yapıldı

Meram Belediyesi“Şimdi ‘Dosd’luk Zamanı” lansman projesini gerçekleştirdi. “#Şimdi‘Dosd’lukZamanı” başlıklı sosyal medya çalışmaları ile merak uyandırılan DOSD projesi yoğun katılım ile tanıtıldı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 01-08-2023 10:41
Meram'da “Şimdi ‘Dosd’luk Zamanı” lansman toplantısı yapıldı

Proje ile ilgili konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Heyecanlı başladım. Meram Belediyesi olarak bir çok projede bir araya geldik. Meram'da Konya'ya kazandırıyoruz diye mutlu olduk. Şimdi +1 projesi ile daha güzel bir Meram oluşturmaya çalıştık. Sosyal sorumluluk projemiz ile daha güzel bir Meram için çabaladık. Şimdi yeni projemiz olan Dosd projemizi Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meram Belediyesinin ortak çalışması ile kazandırıyoruz. Neden dost değilde Dosd; Down Sendromlu özel çocuklarımıza hayatına dokunmak için güzide ilçemiz Meram'da çalışmalara başladık. Bu proje ile bireysel, fiziksel ve kişisel gelişimlerini sağlamayı hedefliyoruz. Burada Down Sendromlu çocuklarımızın hayata kazandırılması bir çok alanda onlarada yer açarak toplumla bütünleşmiş bir birey için çalışmaları yapıyoruz.

Dosd Meram'ın ülke genelinde modern bir yapı olacağına ve ülke genelinde marka olacaktır. Dosd projesi gelecek zamanda da büyümesini sürdürecek. Projemiz ile günlük yaşam ve akademik ve sanatsal bireylerin yetişmesine ön ayak olacaktır. Dosd Meram 8 bin metrekare alanda Eğitim birimleri, Spor atölyesi, fizik tedavi, merkezi mutfak ve konaklama alanları olacak. Öğrenciler 240 saat eğitim görecek. Durunday Mahallesinde yeşil alanlar içinde yer olan Dosd Meram'ın açılışı Ağustos ayında demo eğitimi ile başlayacak. Yeni eğitim döneminde şehrimize kazandırılacak" ifadelerine yer verdi.

EditörEditör

YORUMLAR