Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:24
Advert

Paramotorlu 4 terörist etkisiz hale getirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paramotor kullanarak eylem hazırlığı içerisinde olan PKK'lı 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. AKINCI TİHA'nın teröristleri tespit ettiğini ve ATAK Taarruz Helikopterleri ile ateş altına alındığını belirten Bakan Yerlikaya, 2 paramator ve teröristlerin üzerinden çıkan silah ve mühimmatların ele geçirildiğini ifade etti.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 18-08-2024 17:20
Paramotorlu 4 terörist etkisiz hale getirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, paramotor kullanarak eylem hazırlığı içerisinde olan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

AKINCI TESPİT ETTİ ATAK VURDU

"Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz." diyen Bakan Yerlikaya, Şırnak'ın Uludere ilçesi Düğün Dağı mevkiinde 2 hava aracının Irak sınırından Türkiye tarafına doğru sınır ihlali yaptığı Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait "AKINCI TİHA" tarafından tespit edildiğini aktardı.

Hudut Kartallarının sınır ihlali tespiti yapması sonucu, teröristlerin SİHA, J-İHA ve Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri ile ateş altına alındığı belirten Bakan Yerlikaya, "Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca bölgede başlatılan J-İHA ve JİKU destekli operasyon kapsamında, ATAK taarruz helikopterleri himayesinde hava hücum harekatıyla bölgeye 5 Tim ile 2 JÖH Timi, 2 Jandarma Komando Timi ve 1 METİ (Mayın, El yapımı patlayıcı Tespit ve İmha) Timi sevk edildi." ifadelerini kullandı.

4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

PKK'lı teröristlerle sağlanan sıcak temas sonucu 4️ teröristin silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini bildiren Yerlikaya, 2 paramotorun ele geçirildiğini ifade etti.

SİLAH VE MÜHİMAMT ELE GEÇİRİLDİ

Yerlikaya, eylem hazırlığı içinde oldukları değerlendirilen teröristlerin üzerinden; 2️ adet M-16 Piyade Tüfeği, 2️ adet M-4 Piyade Tüfeği, 2 adet cep telefonu, 1️ adet lazer metre, 2️ adet Glock Tabanca, 3️ adet şarjör, 6️ adet pil bloğu, 1️ adet motosiklet aküsü ve tahkim malzemeleri ele geçirildiğini aktardı.

Yerlikaya, paylaşımının devamında, "Operasyonu gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığımızı ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR