Konya Haberci | Konya Haber
HV
04 TEMMUZ Perşembe 18:35

Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi: Sokaktaki sivilleri drone ile öldürüyorlar!

7 Ekim'den bu yana Gazze'de büyük bir soykırıma imza atan siyonist İsrail vahşetin dozajını her geçen gün artırıyor. Milyonlarca Gazzeli masuma bir devlet terörü uygulayan İsrail, son olarak 'Güvenli Bölge' olarak nitelediği Rafah'taki çadır kentte kalanların üzerine bombalar yağdırdı. Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi bölgedeki son durumu Türk kamuoyu için anlattı. Başkan Sufi, "Sokakların üzerinde dronelar uçuyor ve o an sokakta bulunan kişilere ateş açıyor. Tıbbi malzeme, yemek ve su eksikliği problemleri yaşıyoruz. Şehirdeki hastanelerimiz kapatıldı. Burada durum çok kötü, insanlarımız bütün dünyanın gözleri önünde öldürülüyor." ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 04-06-2024 16:43   Güncelleme : 04-06-2024 16:47
Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi: Sokaktaki sivilleri drone ile öldürüyorlar!

Dünyanın gözü önünde Gazze'deki bir avuç Müslüman'ı yok etmeye çalışan siyonist İsrail yönetimi, zalimlikte sınır tanımıyor. Siyonist paradigmanın sapkın öğretilerini baz alan vahşiler ordusu, masumları katletmekten bir an bile çekinmiyor.

Güvenli bölge dedikleri lokasyonları da ateş altına alan İsrail, kundaktaki bebekleri acımasızca katlediyor. Son olarak Refah kentini ölüm ablukasına alan İsrail, sistematik bir soykırım uyguluyor.

Refah kentinin belediye başkanı Ahmed Es Sufi son durum hakkında bilgi verdi

HER AN ATEŞ ALTINDAYIZ

Refah'ın İsrail ordusu tarafından ablukaya alındığını kaydeden Başkan Es Sufi, "Refah bölgesinin karadan işgalinin 24.günü (röportajın yapıldığı gün itibariyle) İsrail ordusu 'Philadelphia koridoru' nun ortasına ulaştı ve şehirdeki bütün yüksek binaları bombaladı.

Sokakların üzerinde dronelar uçuyor ve o an sokakta bulunan kişilere ateş açıyor. Vatandaşlarımızın çoğu Refah'taki bu katliamdan kaçıyor. Refah'ın doğu bölgesinde hava saldırılarından ve tank bombalamalarından dolayı yok olan birçok ev var. Birçok ölü ve yaralı var." dedi.

"TEK HASTANEMİZ KAPATILDI"

Sınır kapısının kapanmasıyla birlikte durumun oldukça zorlandığına işaret eden Es Sufi, "Refah sınırının da kapatılması sebebiyle vatandaşlarımız zor durumda.

Tıbbi malzeme, yemek ve su eksikliği problemleri yaşıyoruz. Şehirdeki hastanelerimiz kapatıldı. Yaralı insanlarımızı götürebilecek tesislerimiz yok. Bu kişileri sadece Khan Yunis bölgesinin doğusunda bulunan bir hastaneye götürebiliyoruz. Bu hastane Gazze şeridinin güneyinde çalışan tek hastane" ifadelerini kullandı.

"TÜRK KARDEŞLERİMİZDEN YARDIM İSTİYORUZ"

Dünyanın gözü önünde bir vahşetin sergilendiğini kaydeden Başkan Sufi, "Biz bu katliamın sona erdirilmesi ve Türk kardeşlerimizin Filistin halkına yardım etmesi çağrısında bulunuyoruz.

En yakın zamanda ateşkes ilan edilmesini ve refah sınır kapısının açılarak başta tıbbi yardımlar olmak üzere Gazze şeridinde yaşayan Filistinlilere yardımların ulaştırılmasını istiyoruz.

Yaralıların tedavi görmesi için hastanelerin yeniden açılmasını istiyoruz. Burada durum çok kötü, insanlarımız bütün dünyanın gözleri önünde öldürülüyor." şeklinde konuştu.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR