Konya Haberci | Konya Haber
HV
08 EYLÜL Pazar 03:03
Advert

Sarıl Derneğinden Ilgın'da Meydana Gelen Depremlerle İlgili Açıklama!

Son günlerde Konya’nın Ilgın ilçesi ve köylerinde meydana gelen depremlerle ilgili olarak Sarıl Arama Kurtarma Derneğinden bir açıklama yapıldı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-07-2024 13:20
Sarıl Derneğinden Ilgın'da Meydana Gelen Depremlerle İlgili Açıklama!

16px;">Son günlerde Konya’nın Ilgın ilçesi ve köylerinde meydana gelen depremlerle ilgili olarak Sarıl Arama Kurtarma Derneğinden bir açıklama yapıldı.

Dernek başkanı Zübeyir BÜTÜN yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:


 

‘’Bilindiği gibi ilçemiz birinci derece deprem bölgesindedir. İlçemizdeki deprem hareketlerini dernek olarak yakından takip etmekteyiz.

Temmuz ayında şu ana kadar ilçemiz sınırları içerisinde en küçüğü 1.1 ve en büyüğü 3.2 olan 9 sarsıntı meydana gelmiştir Bunlar; Eldeşte 3, Mahmuthisarda 2,Argıthanında 1,Bulcukta 1.Beleklerde 1,ihsaniyede 1 sarsıntı olmak üzere toplam 9 sarsıntı oluşmuştur. Ülkemizde geçen yıl 74.230 deprem meydana geldiğini düşünürsek bölgemizdeki sarsıntıların oldukça az ve düşük şiddette olduğunu görürüz.

Bölgemizde MTA depremle ilgili yapmış olduğu çalışmalara baktığımızda depremin meydana geldiği merkez üslerde aktif bir fay bulunmamaktadır. Zeminlerin alüvyon yapıda olmasından dolayı yeraltında göçmeler olduğunu düşünüyoruz.

Ancak vatandaşlarımızın yine de deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında ne yapılması gerektiğini gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz.

Vatandaşlarımız özellikle deprem sırasında panik yapmadan sakin bir şekilde sağlam bir eşyanın yanında ÇÖK,-KAPAN-TUTUN hareketi yaparak sarsıntının geçmesini beklemelidir Pencere,kapı,balkon,koridor,merdiven ve asansörü kesinlikle kullanmamalıdır.

Afet çantası edinmeli ve e-devletten toplanma alanlarını öğrenmeleri gereklidir. Sarıl arama kurtarma derneği olarak Ilgında 2500 öğrenciye bu eğitimleri verdik ve vermeye devam edeceğiz. Endişelenecek bir durum yoktur. Afetsiz günler dilerim ‘’dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR