Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:30
Advert

Sarıl Ekipleri Umut Olmaya Devam Ediyor

İyiliğe ve yaşama sarılmak amacıyla kurulan Sarıl Arama ve Kurtarma Derneği ekipleri Kahramanmaraş merkezli depremde oluşan enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına tüm gayretleriyle devam ediyor. Son olarak Hatay ilinde bulunan sarı mazı mahallesi yüksel apartmanından 36 saat sonra bir vatandaşımızı daha sağ salim çıkardıklarını, sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.Vatandaşlarımızdan bazı ekipmanlar için destek bekleniyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-02-2023 15:59   Güncelleme : 07-02-2023 16:48

İyiliğe ve yaşama sarılmak amacıyla kurulan Sarıl Arama ve Kurtarma Derneği ekipleri Kahramanmaraş merkezli depremde oluşan enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına tüm gayretleriyle devam ediyor.Hatay ili belen ilçesinde faaliyet gösteren sarıl arama kurtarma ekibi, şimdiye kadar  onlarca kişiyi sağ salim enkaz altından çıkardı.

Dernek Başkanı Abdullah Yağcı, deprem haberini alır almaz hazırlıklarını yaparak Konya’nın ılgın ilçesinden dernek merkezinden hareket ettiklerini,Afad’la koordineli olarak Hatay’ın belen ilçesinde bulunan bahar apartmanına geldiklerini söyledi.

Burada arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını ve onlarca kişiyi kurtardıklarını söyledi.Dün gece kayra bebek ve ailesini kurtardıklarını ,çalışmalara devam ettiklerini sözlerine ekledi.Son olarak sarımazı mahallesi yüksel apartmanından 36 saat sonra bir vatandaşımızı daha sağsalim çıkardıklarını, sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. 

Ayrıca yağcı:Uzun saatlerdir enkazlarda çalışıyoruz,daha fazla Arama kurtarma ekipmanlarına ihtiyacımız var, bağışlarınızla destek olabilirsiniz’.şeklinde halkımıza duyuru yaparak oradaki kurtarma çalışmalarının daha hızlı ilerleyebilmesi için gereken ekipmanlar için destek istedi,

Destek yapmak isteyen vatandaşlarımız için

Sarıl Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği hesabı

Zirat Bankası

TR48 0001 0001 7197 6661 5550 01

 

EditörEditör

YORUMLAR