Konya Haberci | Konya Haber
HV
07 TEMMUZ Pazar 11:20

Selçuklu’nun Torunları Osmanlının izinde kültür turu başlıyor

Konya'da geleneksel hale gelen “Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” temasıyla düzenlenen Söğüt turu 6. kez organize edilecek. Selçuklu’nun Torunları Osmanlının izinde kültür turu ise bu yıl başlıyor

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-09-2023 11:10
Selçuklu’nun Torunları Osmanlının izinde kültür turu başlıyor

6px;">Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen Kültür Turları bu yıl iki ayrı etkinlikle düzenlenecek. Bursa ve Söğüt (Bilecik) turları için kayıtlar başladı.

“Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e” temasıyla düzenlenen Bilecik- Söğüt kültür turları bu yıl 6. kez organize edilecek. Toplumun her kesiminden yoğun ilgi gören Bilecik-Söğüt Kültür Turları’nda yeni etap için 23 Eylül’e kadar Selçuklu Belediyesinin internet sitesi aracılığıyla kayıt alınacak.

Organizasyon kapsamında sabah saatlerinde YHT ile Konya’dan hareket edecek kafile gün boyu Bilecik ve Söğüt’ün tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde gördükten sonra akşam yine YHT ile Konya’ya dönüş yapıyor. Kültür gezisi kapsamında Bilecik’e giden vatandaşlar, Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği'nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin kabristanını da ziyaret ediyor. Ecdadın zengin mirasına yerinde şahitlik edecek katılımcılar gezi boyunca Padişahlar Tarih Şeridi, Orhan Gazi Cami, Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik Türbesi, Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi, Söğüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit, Söğüt Ulu Cami ve Pelitözü Göleti de ziyaret etmekte.

SELÇUKLU BELEDİYESİNDEN KÜLTÜR TURUNA YENİ BİR ROTA

Bilecik-Söğüt Kültür Turları ile Selçuklu’dan Osmanlı’ya köprü kuran Selçuklu Belediyesi, organizasyonlara yeni bir şehir daha eklemek için düğmeye bastı. Selçuklu Belediyesinin 2017 yılından bu yana düzenlediği, “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” kültür projesi kapsamında Selçuklu’nun Başşehri Konya’dan Osmanlı’ya başkentlik yapmış Bursa’ya kültür turları düzenlenecek. Selçuklu’nun torunları, Evliyalar ve Veliler şehri Bursa’daki kültür turu kapsamında köklü geçmişi ile tarih ve kültür kenti; Büyük Cihan Devleti Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da dolu dolu bir gün geçirecek. Bu tur için de 23 Eylül’e kadar başvuru alınacak.

EditörEditör

YORUMLAR