Konya Haberci | Konya Haber
HV
07 TEMMUZ Pazar 11:06

Sezon Boyunca Sıkıntı Çeken Konyaspor Ligde Kaldı!

Konyaspor tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşadığı 2023-2024 sezonunu taraftarı önünde oynadığı ve 3-1 kaybettiği Galatasaray maçı ile tamamladı. Ölüp ölüp dirilen Konyaspor’u kümede tutan ise Trabzon’dan gelen goller oldu.

FUTBOL
Giriş Tarihi : 27-05-2024 12:06   Güncelleme : 27-05-2024 19:33
Sezon Boyunca Sıkıntı Çeken Konyaspor Ligde Kaldı!

16px;">Trendyol Süper Lig’de 38. ve son hafta heyecanı yaşandı. Her dakikası nefes kesen son 90 dakikalarda şampiyonluk ve kümede kalma savaşı adına önemli maçlar oynandı. Haftanın hatta sezonun en kritik maçı ise Konya’da oynandı. Son haftaya düşme hattının hemen üstünde ve matematiksel olarak 1 puan ihtiyacı ile giren Konyaspor, şampiyonluk için 1 puana ihtiyacı olan Galatasaray’ı ağırladı.

Son derece gergin bir atmosferde başlayan maçta kümede kalma hedefine ulaşmak için kontrollü bir oyun tercihinde bulunan Konyaspor, anlamsız bir panikle oynadı ve rakibi karısında hiçbir varlık gösteremedi. İlk dakikalardan sonra giderek oyuna hakim olan Galatasaray, 29.dakikada Icardi’nin golüyle öne geçti. Devre bu skorla tamamlanırken Konyaspor ilk yarıyı isabetli şut çekemeden ve çok düşük topla oynama oranıyla tamamladı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Galatasaray önce Icardi ardından da Berkan Kutlu’nun golleriyle Konyaspor’u kabus dolu dakikalarda baş başa bıraktı. Rakiplerden gelen gol haberleri Konya’da hayatı adeta durdururken Konyaspor’a ligde kalma haberi Trabzonspor’dan geldi. Konya’daki ölüm sessizliği bozulurken küme düşmeye çok ama çok yaklaşan temsilcimiz kabus dolu sezonu kıl payı ligde kalarak mutlu bitirmiş oldu.

HAKEMLER: Kaan Numanoğlu, Murat Tuğrberk Curbay, Candaş Elbil

KONYASPOR: Slowik, Uğurcan Yazğılı (Ahmet Oğuz dk. 87), Adil Demirbağ, Hadebe (Damjanovic dk. 46), Guilherme, Soner Dikmen, Nzonzi, Ndao, Oğulcan Ülgün (Moreno dk. 60), Ethemi (Muhammet Demir dk. 60), Çikalleshi (Prip dk. 73)

GALATASARAY: Muslera, Kaan Ayhan (Auier dk. 73), Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira (Oliveira dk. 87), Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz (Zaha dk. 80), Mertens (Tete dk. 73), Kerem Aktürkoğlu (Eyüp Aydın dk. 87), Icardi

GOLLER: Icardi (dk. 29) (dk. 51), Berkan Kutlu (dk. 53) (Galatasaray), Prip (dk. 73) (Konyaspor)

SARI KARTLAR: Sanchez, Okan Buruk, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Ndao, Oğulcan Ülgün (Konyaspor)

kaynak:bbnhaber

AdminAdmin

YORUMLAR