Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:20
Advert

Süper Kupa finalinde Beşiktaş Galatasaray'ı 5-0 mağlup etti

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, 2024 Süper Kupa Finali’nde karşı karşıya geldi. Beşiktaş, ezeli rakibi Galatasaray’ı Immobile (2), Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Hekimoğlu'nun attığı gollerle 5-0 mağlup ederek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

FUTBOL
Giriş Tarihi : 03-08-2024 22:47
 Süper Kupa finalinde Beşiktaş Galatasaray'ı 5-0 mağlup etti

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş, Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayan karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çaldı.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Beşiktaş'ın yıldızı Immobile, Nelsson'un yaptığı hatayı affetmedi ve takımını 21. saniyede öne geçiren golü kaydetti. İlk yarıda iki takım da pozisyonlar bulsa da ilk devre Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya değişikliklerle başlayan sarı-kırmızılı takım istediği pozisyonları yakalayamadı.

SVENSSON FARKI 2'YE ÇIKARDI

Beşiktaş'ın Norveçli sağ beki Svensson, karşılaşmanın 53. Dakikasında ceza sahasında önüne düşen topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi.

IMMOBILE YİNE SAHNEDE

Boş alanlar bulmaya başlayan Beşiktaş, Gedson Fernandes ile penaltı kazandı. 80. Dakikada topun başına geçen Immobile farkı 3'e çıkardı.

BEŞİKTAŞ 5 GOLLE SÜPER KUPA'NIN SAHİBİ OLDU

Beşiktaş'ın yeni yıldızı Rafa Silva, 90. dakikada farkı 4'e çıkardı. Bu golden 2 dakikad sonra Beşiktaş'ın genç oyuncusu Mustafa Heklimoğlu skoru belirledi ve Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi oldu.

G.SARAY MAÇI 10 KİŞİ TAMAMLADI

Galatasaray'da Nelsson 88. Dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

IMMOBİLE, SÜPER KUPA'DA MAURO ICARDİ'NİN REKORUNU ELE GEÇİRDİ

İtalyan santrfor, ilk resmi maçında Süper Kupa tarihinin en erken golüne imza atarak tarihe geçti. 2006'dan bu yana Süper Kupa adıyla düzenlenen organizasyondaki en erken golü, 7 Nisan 2024'te Şanlıurfa'da oynanan ve tamamlanamayan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 50. saniyesinde Icardi kaydetmişti.

G.SARAY OFSAYTLARA TAKILDI

Galatasaray'da 13. dakikada Icardi ve 14. dakikada ise Kerem Aktürkoğlu golü bulsa da ofsayt gerekçesiyle atılan goller iptal edildi.

BEŞİKTAŞ'TA 3 YENİ TRANSFER İLK 11'DE

Siyah-Beyazlı ekibin yaz transfer döneminde kattığı 5 futbolcunun 3'ü, Galatasaray derbisinde ilk 11'de başladı. Yeni transferler Rafa Silva, Ciro Immobile ve Gabriel Paulista, Süper Kupa mücadelesine 11'de başladı.

VAN BRONCKHORST'UN İLK RESMİ MAÇI

Beşiktaş'ta yeni sezon öncesinde göreve getirilen Giovanni van Bronckhorst, siyah-beyazlı ekibin başında ilk resmi maçına Galatasaray karşısında çıktı. Beşiktaş'ın başında yeni sezon öncesinde 6 hazırlık maçı oynayan Hollandalı teknik adam, bu maçlarda; 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı.

KARTAL'DA 3 FUTBOLCU İLK KEZ DERBİ HEYECANI YAŞADI

Beşiktaş'ta yaz transfer döneminde kadroya dahil edilen 3 futbolcu, siyah-beyazlı formayla ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Rafa Silva, Ciro Immobile ve Gabriel Paulista, siyah-beyazlı forma ile ilk derbi maçına Galatasaray karşısında çıktı.

HACIOSMANOĞLU VE MONTELLA TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı tribünden takip etti. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen olağan genel kurulda başkan seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığındaki ilk resmi maç oynandı. Öte yandan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da Süper Kupa karşılaşmasında tribünde yer aldı. EURO 2024'ün ardından ülkesi İtalya'da tatilde olan Vincenzo Montella, Türkiye'ye döndü. İtalyan teknik adam, sezonun ilk resmi maçı tribünden takip etti.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR