Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 23:27
Advert

Tek Bir Kart ''Türkiye Kart'' Konya'da tanıtıldı

Tüm Türkiye'de hizmet verecek olan, Testlerinin ise Konya'da gerçekleştiği o pilot uygulama şehirde start aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-09-2023 12:46   Güncelleme : 15-09-2023 00:16
Tek Bir Kart ''Türkiye Kart'' Konya'da tanıtıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiren programda Tek Bir Kart Türkiye Kart tanıtıldı. Türkiye'de başlayacak olan projenin ilk adımı Konya'da atılırken, tüm şehirlerde Türkiye Kart hayatı kolaylaştıracak.
Dünyada örneği olmayan bir sistem olan Türkiye Kart toplu ulaşımlarda kullanılacak. Sadece toplu ulaşımda kalmayacak olan Türkiye Kart, yaygınlaşmanın ardından bir çok alanda hizmet verecek.
Teknolojik olarak dönüşüm olan Türkiye Kart, milyonlarca kullanılan geçiçi kartları rafa kaldıracak.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Kart ile ilgili, "Bugün hep birlikte tarihe bir not düşerek Türkiye için teknolojik gelişmeye başlıyoruz. İç turizmin hareketlendiği dönemlerde yaşanan sıkıntılardan kurtulmayı bu proje ile aşılacak. Önemli olan bir yerden başlamaktı Konya Modeli Belediyecilik olarak bu hizmette öne çıktık. Tarihi uygulamanın ilk Konya'da başlaması bizim için önemli. Konya Kart ile ilgili herhangi bir dönüşüm olmayacak. Türkiye Kart ile birlikte bugün Konya'da ve ardından tüm şehirlerde kullanılacak. Akıllı şehirler konusunu kamuoyu ile paylaşacağız. Bu uygulamada Konya için tarihi bir dönüm noktası oldu" dedi.

Tüm Türkiye'de hizmet verecek olan, Testlerinin ise Konya'da gerçekleştiği o pilot uygulama şehirde start aldı.

EditörEditör

YORUMLAR