Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 22:26
Advert

Türkiye'den İsmail Haniye suikastına çok sert tepki: Alçak saldırıyı lanetliyoruz!

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi alma törenine katılmak üzere İran'ın başkenti Tahran'da HAMAS lideri İsmail Haniye bulunduğu konutta uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Türkiye'de Tahran'daki alçak saldırıya sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı: Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, Hamas lideri Haniye'nin suikast sonucu şehit edilmesinin savaşı geniş alana yayabileceğini belirterek, "Dünyanın artık bunu kınayarak geçiştirmemesi gerekiyor. Bu artık uluslararası hukuk için son aşamadır." dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-07-2024 11:46   Güncelleme : 01-08-2024 08:43
Türkiye'den İsmail Haniye suikastına çok sert tepki: Alçak saldırıyı lanetliyoruz!

İran'ın başkenti Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'ye karşı yapılan alçak saldırıya Türkiye'den sert tepki geldi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesine ilişkin, "Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakanlık, suikaste ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz." denildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığının bir kez daha gözler önüne serildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir."

MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ: ALÇAK SALDIRIYLA ŞEHİD EDİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen bir suikast sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili, "İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen bir suikast sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dedi:

"'Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Doğrusu biz Allah'a aidiz ve kuşkusuz O'na döneceğiz' derler.'

Gazze'nin şehidler kervanına bir büyük mücahid daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehid vermiş İsmail Haniye kardeşimiz insanlık düşmanı, katliamcı siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehid edildi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, makamı âli, mekânı cennet olsun.

İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu. Çocuklarının ve torunlarının şehadeti ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehidlikle mükâfatlandırdı.

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi; 'Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.'

Tüm Filistin halkına ve Özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum."

"FİLİSTİN HALKININ HAKLI DAVASI ER YA DA GEÇ BU KATİLLERİ YENECEKTİR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz.

Haniye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu.

Bu suikast Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi.. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Tahran'da uğradığı saldırı sonucunda şehit olan, haklı bir direnişin simgesi Hamas'ın lideri, Gazze halkının yiğit evladı İsmail Haniyye'ye Cenâb-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Onun mücadele dolu hayatı, mazlumların sesi olarak tarihe geçmiştir. Başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere, tüm İslam âleminin başı sağ olsun. Rabbim, bizleri zulme karşı direnenlerden eylesin.

"FİLİSTİN'İN HAKLI DAVASINI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! Bilâkis onlar diridirler." Rabbim; Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin şehadetini kabul eylesin. Filistin'in haklı davasını sonuna kadar savunacağız.

"BU SUİKAST SAVAŞI GENİŞ ALANA YAYACAKTIR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, A Haber canlı yayınında, Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu şehit edilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Çok alçakça ve son derece vahşi bir saldırı. Başka bir ülkeden ateşlendiği söylenen füzeyle Hamas lideri şehit edildi. Savaşı büyütmek isteyen İsrail'in yeni bir vahşeti olarak kayda geçti. İsrail Lübnan'a ne zaman saldıracak? diye değerlendirmeler yapılıyordu. Savaşın genişleyip genişlemeyeceği konuşuluyordu. Bu gösteriyor ki Netanyahu'nun soykırımdan başka bir amacı yoktur. Bölgedeki barış için önemli bir isimdi. Şehit olması bölgedeki daha büyük gelişmeleri tetikleyecektir. Bu suikast savaşı geniş alana yayacaktır.

Haniye şehit edilmese TBMM'de hitap edecekti. Ağustos'ta Meclis'te konuşma yapmasını planlamıştık.

Netanyahu hükümetinin soykırım ve katliam dışında herhangi bir ajandası yok. Bunu artırarak devam edecekler. Dünyanın artık bunu kınayarak geçiştirmemesi gerekiyor. Bu artık uluslararası hukuk için son aşamadır. Bu saatten sonra bir tedbir alınmazsa olayların tamamen kontrolden çıkacağını göreceğiz.

Netanyahu hükümeti Filistinliler karşı soykırım siyaseti güdüyor ama bugün Netanyahu hükümeti aynı zamanda İsrail'de yaşayanların da güvenliğini tehlikeye atan bir duruma gelmiştir. Barış için isteyen Yahudiler için de en büyük tehdit Netanyahu hükümetidir.

Netanyahu hükümeti bütün bölgeye bir mesaj vermek istedi. Bunların ne kadar vahşi saldırganlık içerisinde olduğunu gösteren bir durum. Bu katliam projesi istedikleri gibi yürümeyecektir.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANININ SKANDAL PAYLAŞIMI

Sayın Cumhurbaşkanımızı tehdit etmeye kalkanlar aynaya bakıp kendi akıbetini çizerler. Nice saldırılarla tehdit edildi, bunların hepsini tarihin çöplüğüne gönderdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Filistin davasına sahip çıkmak açısından en net liderdir. Filistin devletinin kabul eden ülkelerin yaptıkları açıklamalara bakın, Cumhurbaşkanımızın 7 Ekim'den sonraki söylediği açıklamalardır.

"NETANYAHU BÖLGEYİ ATEŞE ATMAK İSTİYOR"

İsmail Haniye'nin bu şekilde şehit olması, Filistin davası için çalışanları daha beraber hareket etmeye yönlendirecektir.

Netanyahu'nun kendi siyasi kariyerini kurtarmak için bölgeyi ateşe atma çabası var. Bizdeki ilk bilgiler, İran dışından ateşlenen biz füzeyle bu suikastın gerçekleştirildiği yönünde. Artık mesele sadece Gazze değil. İsrail bölge ülkelere benzer operasyon hazırlığında.

Bu saatten sonra Avrupalıların susması mümkün olmayacak. Bölge ülkeleri barış için koşarken, karşılarında katliam yapan bir şebeke var. Somut tedbirler alınacaktır. Bu saatten sonra sessiz kalanlar, bu suikastların sonunda çıkacak daha büyük kargaşaları uzaktan izleyemeyecekler..."

"İSRAİL'E KARŞI HERKES UYANMALIDIR"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da A Haber canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un konuşmasından öne çıkanlar:

Filistin davası büyük bir adanmış kişiliği bugün kaybetti. Bütün İslam dünyasının, barış isteyen tüm insanlığın önemli kaybıdır. Özellikle ailesinden çok sayıda kişinin şehit olduğu olaydan sonra gösterdiği duruşla, Filistin davasındaki ruhu artırmıştı. Bugün de şehadet makamı kendisine nasip oldu. Filistin davası için, ümmetin masum çocukları için hüzün günüdür.

Dünya için tehlike çanlarının çaldığı uyarı günüdür. İsrail'in bu saldırganlığı gerçekten herkes uyandırmalıdır.

Amerikan Kongresi'nde Netanyahu'ya dünyayı yakabilirsin icazeti verilmiştir. Dışarıdan çok sayıda insan protestosunu ortaya koydu. Burada Netanyahu ve hükümetinin durdurulması lazım. Kabul edilir bir durum değildir. Dünyayı yeni bir küresel saldırıya sürükleyen vahşice bir saldırıdır. İleride Filistin için TBMM'de bir oturum gerçekleştireceğiz. Tarihi belli olunca sizlerle de paylaşacağız. Merhum Haniye'nin de oturuma konuk olmasını isterdik."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Masum insanları, çocukları, kadınları, yaşlıları öldürmekten bir an olsun geri durmayan, suikastler düzenleyen işgalci İsrail, sadece Ortadoğu'ya değil tüm dünyaya nefret tohumları ekiyor.

Ancak mazlumların çığlığı vicdanlarda yankılanmaya devam edecek. Türkiye, Filistinli kardeşlerinin ve haklı Filistin davasının yanında olmaya devam edecek???????? Şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin makamı âli olsun.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Tahran'da gerçekleştirilen alçak bir suikast sonucu şehit olan İsmail Heniyye'ye Allah'tan rahmet, Filistinli kardeşlerimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Türkiye olarak dün olduğu gibi bugün de, özgürlük ve bağımsızlık davasında Gazze'yi kimsesiz ve çaresiz bırakmamakta kararlıyız. İnancım o dur ki, zafer er ya da geç mazlumun ve haklının olacaktır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Rabbim şehâdetini kabul etsin. Siyonist, bebek katili İsrail bu kez de Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'yi şehit etti. Şehitler kervanına katılan Haniye'nin mekânı cennet, makamı âli olsun. Biz Şehit Haniye'nin kendi topraklarını, özgürlüğünü ve davasını canı pahasına nasıl savunduğuna şahidiz. Soykırımcı, katliamcı, eli kanlı katiller bilsin ki Türkiye her zaman Filistin'in ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecek.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ömrünü bağımsız Filistin'e adayan İsmail Heniyye, davası için verdiği mücadeleyle daima hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir.

İşgalci ve soykırımcı İsrail yönetimi, barıştan yana değil savaştan yana olduğunu bir kez daha kirli bir saldırı ile göstermiştir.

Türkiye olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, zalimlerin ise karşısında durmaya devam edeceğiz.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Tahran'da gerçekleştirilen alçak suikast sonucu şehadete kavuşan Filistin direnişinin yiğit evladı İsmail Heniyye'ye Cenabıhak'tan rahmet, tüm Filistin halkına ve Filistin'in özgürlük mücadelesine gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Filistin davasına ailesiyle, canıyla, kanıyla adadığı ömrüne, sarsılmaz inancına ve cihadına şahidiz. Mekanı cennet, makamı ali olsun.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Değerli Kardeşim İsmail Haniye'nin İran'da şehit edildiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Yaşamını Filistin davasına, Filistin'e barış ve huzur gelmesine adamıştı. Ateşkes sağlanması için son dönemde harcadığı çabanın şahidiyiz. Aile fertleri İsrail tarafından katledildiğinde dahi barışa olan inancını bir an olsun yitirmedi. İsmail Haniye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR