Konya Haberci | Konya Haber
HV
16 EYLÜL Pazartesi 23:00
Advert

Ümit Özdağ’ın Konya üzerinden yaptığı provokasyon asılsız çıktı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez’in Konya üzerinden yaptığı provokasyonlar ve karalama çalışmaları asılsız çıktı. sosyal medya hesabından 3 Suriyeli vatandaşın bir Türk vatandaşı döverek gasp ettiği iddiası üzerine yaptığı paylaşımda 3 şahsın Suriyeli değil Türk olduğu ve olayın alacak verecek meselesi yüzünden yaşandığı anlaşıldı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 06-08-2022 15:22
Ümit Özdağ’ın Konya üzerinden yaptığı provokasyon asılsız çıktı

3 Ağustos Çarşamba günü Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez’in sosyal medya hesabından, “Konya’da Fatih Büyükziyanak, 31 Temmuz günü 3 Suriyeli tarafından gasp edilip öldüresiye dövüldü.  Türk’ün gerçek düşmanısınız!” şeklinde paylaşımlar yapıldı.

 

Paylaşımın yapıldığı gün darp edilen şahsın abisi, polis merkezine giderek kardeşinin darp edildiğini ve hastanede yattığını bildirmesi üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.
 
TARTIŞMANIN NEDENİ ALACAK VERECEK MESELESİ ÇIKTI
Yapılan çalışmalar, Özdağ’ın ve Ümütkesmez’in ağır ithamlar kullanarak olayı saptırdığını ve halkı provoke ettiğini gözler önüne serdi. Olayla ilgili darp edilen ve birçok suçtan 15 adet suç kaydı olan Fatih Büyükziyanak ile yapılan görüşmede, olayın Suriyelilerle hiçbir alakası olmadığını ailesinden çekindiği için o şekilde ifade ettiğini, daha önceden tanıştığı şahsa 200 TL borcu olduğunu ve şahısla Selçuklu İlçesi Adalhan Kavşağı civarında karşılaşarak borcu yüzünden darp edildiğini ifade etti. Olayda şahıslarla ilgili herhangi bir gasp olayı olmadığını ve yaşanan arbede esnasında telefonunu düşürdüğünü dile getirdi.

EditörEditör

YORUMLAR