Advert

AYM Başkanı Özkaya HDP davası ile ilgili açıklama yaptı!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesinin bireysel başvuruyla verdiği kararlarla ilgili konuştu. Bireysel başvuru sonrasında verilen kararlarla ilgili eleştirileri dikkate aldıklarını belirten Özkaya, HDP kapatma davasının gecikme nedenlerini de açıkladı. CHP’nin sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin iptaline ilişkin yaptığı başvurunun ne zaman karara bağlanacağına ilişkin Özkaya, raportöre elindeki bütün çalışmaları bırakıp bu dosyayı incelemesi talimatını verdiklerini belirtti.

GÜNCEL - 18-10-2024 18:57

AYM Başkanı Özkaya HDP davası ile ilgili açıklama yaptı!

Anayasa Mahkemesi ve Avrupa Konseyinin birlikte yürüttüğü "Anayasa Mahkemesinin temel haklar alanındaki kararlarının etkili şekilde uygulanmasının desteklenmesi projesi" kapsamında bireysel başvuruya ilişkin bilgilendirme toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya basın mensuplarıyla buluştu. Başkanvekilleri Basri Bağcı ve Hasan Tahsin Gökcan'ın da katıldığı toplantıda Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, HDP kapatma davasının henüz karara bağlanmamış olmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Esas inceleme raporunun henüz yazılmamış olmasının sebebini açıklayan Özkaya iddianame kapsamında çok sayıda adli yargı mercilerine intikal etmiş dosyaların olduğunu ve adli yargıdaki süreçlerin devam ettiğini, bundan dolayı bir gecikme yaşandığını söyledi. Teknik çalışmaların kesinti olmadan devam ettiğini söyleyen Özkaya, kapatma davası kapsamında delil olarak dayanılan 3 bin civarında soruşturma ve kovuşturmayla ilgili raportörün sürekli inceleme yaparak güncelleme yaptığını da sözlerine ekledi.

Eleştirileri Dikkate Alıyoruz

Son günlerde bazı bireysel başvuru sonrasında çıkan kararların gündemde tartışma yarattığının dile getirilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya, "bireysel başvuruda alınan kararların eleştirilemez demiyoruz. Eleştirileri de dikkate alıyoruz" dedi. Can Atalay kararının ne zaman açıklanacağına ilişkin Özkaya, ilgili dosyaların hazır olması durumunda inceleneceğini belirtti, kararın ne zaman açıklanacağına ilişkin bir takvim veremeyeceğini, çok uzamayacağını kaydetti.

Raportör'e Talimat Verdik

CHP'nin sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin iptaline ilişkin yaptığı başvurunun ne zaman karara bağlanacağına ilişkin Özkaya, "raportör arkadaşımıza dedik ki, elindeki bütün çalışmaları kenara koy, bu dosyayı biran önce incele. Ülkenin gündemini boş yere meşgul etmeyelim dedik. Sonuç ne çıkar bilmem ama bu dosyayı biran önce hazırlamasını istedik. Arkadaşımız dosyayı hazırladığında gündeme alınır ve karara bağlanır" ifadelerini kullandı.

kaynak:sabah

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Altay'dan Tanju Özcan'a tokat gibi cevap: Konya size 5 numara büyük gelir!

Başkan Altay'dan Tanju Özcan'a tokat gibi cevap: Konya size 5 numara büyük gelir!

18-10-2024 - GÜNCEL

Bakan Tunç: Yenidoğan çetesiyle ilgili 22 kişi tutuklandı!

Bakan Tunç: Yenidoğan çetesiyle ilgili 22 kişi tutuklandı!

18-10-2024 - GÜNCEL