Advert

Dijital Zorbalara Büyük Operasyon! Bakan Yerlikaya: Zorbalarla Hesaplaşacağız!

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Telegram ve Discord platformlarında aktif olan "C31K" isimli grubu yöneten ve "Hz. Ebu Cehil" takma adıyla bilinen kişinin, E.K. adlı bir çocuk olduğunu tespit etti. Şahıs, Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında "Arda Bateman" adıyla bilinen A.T. adlı bir başka çocuk ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından muhafaza altına alındı. Her iki şüphelinin ifadelerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağı bildirildi

ASAYİŞ - 09-10-2024 00:24

Dijital Zorbalara Büyük Operasyon! Bakan Yerlikaya: Zorbalarla Hesaplaşacağız!

Sosyal paylaşım platformları Telegram ve Discord'da yaşanan zorbalıklara geçit verilmiyor. Emniyet güçleri Telegram ve Discord'daki "C31K" adlı grubun yöneticilerine operasyon düzenledi.

BAKAN YERLİKAYA: "ZORBALARLA HESAPLAŞACAĞIZ"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çocukları ve gençleri hedef alan sapkın düşüncelerle mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. Yerlikaya, "Çocuklarımızı cinsel istismara zorlayan zorbalarla, kadına şiddet eğiliminde olup kin ve nefret yayanlarla görülecek hesabımız var! Siber dünyanın hangi deliğine saklanırsanız saklanın, siber devriyelerimiz sizi bulup adalete teslim edecektir," dedi.

"ZEHİR TACİRLERİNE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Bakan Yerlikaya, kadına şiddet ve cinsel istismar gibi suçlara eğilimli suç odaklarıyla mücadelenin her alanda devam edeceğini belirterek, "Bizim zehir tacirleri ve sapkın düşünce akımları nedeniyle kaybedecek tek bir çocuğumuz, gencimiz, insanımız yoktur!" ifadelerini kullandı

İçişleri Bakanlığı'nın 600 bin personeliyle huzur ve güvenliği sağlamak için kararlılıkla görev yaptığını vurgulayan Yerlikaya, geri adım atılmayacağını kaydetti.

"DARK" MİZAH ADI ALTINDA TÜM DEĞERLERE HAKARET

Discord'da kurulan bu toplulukların "Dark" mizah yapılan topluluklar. Dark mizah da ise bütün milli ve manevi değerler ve cinayet, ölüm gibi konular üzerinde mizah yapma üzerine kurulu. Bu topluluklarda şehitlerimize, Mustafa Kemal Atatürk'e hatta dini değerlere dahi aşağılayıcı ifadeler kullanılıyor. Söylenen aşağılayıcı ifadeler ise dark mizah adı altında mizahi bir bakış acısı olarak değerlendiriliyor.

ŞANTAJ ÇETELERİ

Discord'daki bu topluluklarda bulunan kişilerin birçoğu ise geçimini şantaj yaparak sağlıyor. Şantaj yaparak para kazandıklarını ise sosyal medya üzerinden paylaşmaktan da çekinmiyorlar. Sosyal medya da dolaşıma sokulan bir videoda "Şantaj yaparak para kazanıyoruz" diyen bir kişi "Kimse bizi durduramaz" demekten de geri durmadı.

ÇALINTI KARTLAR İLE SUÇ KAYNAĞI SAĞLANIYOR

Bu topluluklar hakkındaki bazı iddialar ise çok daha büyük. Çalıntı kartlardan gelir elde ettiği iddia edilen bu topluluklar, elde ettikleri paralar ile Discord'da ünlerine ün kattı. Çalıntı kartlardan elde edilen gelirleri topluluğa sunucu desteği sağlamak için kullanıyor. Sunucu desteği ile çok daha fazla kullanıcıya erişen bu topluluklar adeta suç merkezi haline dönüştü. Topluluğu yöneten kişiler çalıntı kartlardan elde edilen gelirleri bonkör bir şekilde topluluk üyelerine dağıtıyor. Discord'un kapatılması gündeme gelse de teknolojiyi bu kadar iyi kullanan kişiler için kapatma engelleyici bir durum oluşturmuyor.

KİŞİSEL VERİLER 100-200 TL'YE SATILIYOR!

Rus bir programcı tarafından geliştirilen Telegram aslında bir mesajlaşma uygulaması. Uygulamanın her türlü video ve fotoğrafın paylaşılmasına izin vermesi özellikle suç işlenmesine uygun bir hale getiriyor.

Telegram'da bulunan ve panelci denilen kişiler ise 100-200 lira gibi küçük ücretlere kişisel verileri satıyor. Elde edilen kişiler verilen ise şantaj için kullanılıyor.

kaynak:sabah

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MİT'ten PKK'nın sözde sorumlularına nokta operasyon!

MİT'ten PKK'nın sözde sorumlularına nokta operasyon!

16-10-2024 - ASAYİŞ

Konya'da polis memuruna bıçaklı saldırı! Polis memuru ağır yaralı!

Konya'da polis memuruna bıçaklı saldırı! Polis memuru ağır yaralı!

13-10-2024 - ASAYİŞ