Advert

Katil sürüsünün yalanları tutmadı:Hastanelerde tünel de yok Hamas da

İnsanlık tarihinin en barbar soykırımını yapan İsrail, Gazze'deki hastaneleri yerle bir etti. Katiller sürüsünün tüm iddiaları yalan çıktı. Hastanelerde Hamas'ın varlığını ispatlayamadı

DÜNYA - 15-11-2023 11:28

Katil sürüsünün yalanları tutmadı:Hastanelerde tünel de yok Hamas da

Havadan bombardımanlarla yetinmeyen katil sürüsü İsrail ordusu karadan tanklarla da Gazze'deki hastanelere girdi. İsrail askerleri dünden bu yana bazı hastanelerin içinden yayınlar paylaşmaya başladı. Görüntülerde hastanelerin tamamen yerle bir olduğu görüldü.
İşgal kuvvetleri, Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın hastanelerin altına tüneller açtığını ileri sürüyordu. Ancak hiçbir hastanenin altında tünel çıkmadı. Hamas uzun süredir Birlemiş Milletler ya da Dünya Sağlık Örgütü'nden yetkililerin hastaneleri kontrol etmelerini talep ediyor. Ancak İsrail buna da izin vermiyordu.
TAKVİMİ LİSTE YAPTILAR
İsrail askerleri yerle bir ettikleri hastanelerde şimdilerde yeni yalanlara sığındılar. İsrail askeri Rantisi Hastanesi'nin içindeki duvarda asılı olan listeyi, hastanede tutulan rehinelerin listesi olarak anlattı.
Ancak duvardaki asılı olan liste aslında günlerin yazılı olduğu takvim. İsrail Ordu Sözcüsü, bombardıman sonrası boşaltılan işgal ettikleri Gazze Rantisi Hastanesinden paylaşım yaptı.
SES KAYDI BOŞ ÇIKTI
Bölgedeki en yakın tünel hastaneye yüzlerce metre uzaklıkta çıktı. İsrail ordusu ayrıca Gazze'de kimliği belirsiz iki Filistinlinin Şifa Hastanesi'nin altında bir tünelin varlığından bahsettiğini ileri sürdüğü anonim bir ses kaydı yayınladı.
Kayıt bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı. Sosyal medyada bu konuşmadaki aksanının Gazzelilere ait olmadığına dair çokça paylaşım yapıldı.
DOKTORLAR REDDEDİYOR
Gazze'deki hastanelerde yıllardır dünyanın dört bir yanından gönüllü doktorlar hizmet veriyor. Hastanelerdekideki doktorlar da içeride Hamas'ın hiçbir varlığının olmadığını vurguluyor.
Son olarak Norveçli Profesör Mads Gilbert, "İsraillilere sormak lazım, (Şifa Hastanesi'nde) askeri üssün varlığından bu kadar eminlerse 16 yıldır neredeydiler? Kanıt nerede? Fotoğraflar nerede? Hastanenin (X-ray ile kaydedilen) röntgeni nerede?" dedi.
2014'TE DE VURDULAR
Tel Aviv yönetiminin 27 Aralık 2008'de Gazze Şeridi'ne başlattığı ve "Dökme Kurşun Operasyonu" adını verdiği saldırılar sırasında İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin Bet, Hamas mensuplarının Şifa Hastanesi'nin bodrum katlarında gizlendiğini öne sürdü.
Daha sonra Şifa Hastanesi 2014'te İsrail'in Gazze'ye yeniden başlattığı saldırılar sırasında vuruldu ve 9'u çocuk 10 Filistinli hayatını kaybetti.
BM'YE BAĞIMSIZ FİLİSTİN TEKLİFİ
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Filistin'in tam bağımsız bir devlet olarak tanınması için Birleşmiş Milletlere (BM) teklif sunacaklarını duyurdu.
Hastanelerde tünel de yok Hamas da: Katil sürüsünün yalanları tutmadı
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, "Çocukların savaşın öncelikli kurbanları olduğu yönünde bir haber hiç duymamıştım. Çocukların olduğu yerlere, hastanelerin olduğu yerlere orada terörist olduğu bahanesiyle bomba yağdırıyorlar" ifadesini kullandı
İspanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı, yeni kurulacak sol koalisyon hükümetinin küçük ortağı Sumar Partisinin lideri Yolanda Diaz, İsrail'e yaptırım istedi
20 ÜLKEDEN ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ ÇAĞRISI
Avrupa ve Latin Amerika'daki yaklaşık 20 ülkeden 80 siyasi lider, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Ahmad Khan'a mektup yazarak, "İsrail'in Gazze'deki soykırımının durdurulmasını ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile hükümetindeki diğer sorumluların yargılanmasını" talep etti.
İspanya Sosyal Haklar ve 2030 Ajandası Bakanı Ione Belarra'nın liderliğini yaptığı Podemos partisinden verilen bilgiye göre, aralarında Belarra'nın da olduğu 80 uluslararası siyasi lider, UCM'ye başvurarak "İsrail'in Gazze'deki soykırımının durdurulması, Başbakan Netanyahu ve diğer hükümetteki sorumluların Filistin halkına karşı soykırımdan, savaş suçlarından ve insanlığa karşı işlenen suçlardan yargılanması" için girişim başlattı.
MECLİSTEN BIDEN'A GAZZE ÇAĞRISI
ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Washington'daki Kongre binası önünde basın toplantısı düzenleyerek, "Gazze'de ateşkes" çağrısı yaptı. Filistin asıllı Temsilciler Meclisi Üyesi Rashida Tlaib, konuşmasında, Biden yönetimini eleştirerek, şunları kaydetti: "Ülkemizde şu anda milyonlarca kişi, İsrail hükümeti suyu, gıdayı ve hayati tıbbi desteği keserek savaş suçu işlerken, (Biden) hükümetin, Filistinlilerin toplu cezalandırılmasına destek vermesini izleyip dehşete kapılıyor" dedi.
DİPLOMATLARDAN MACRON'A ELEŞTİRİ: FRANSA ARTIK YOK
Fransa'nın Orta Doğu ve Mağrib bölgesi diplomatları, Gazze konusunda ülkelerinin İsrail yanlısı tutumundan "üzüntü" duyduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u eleştirdi. Le Figaro'nun haberine göre, 10'a yakın Fransız diplomat, Dışişleri Bakanlığına gönderdikleri bildiride, "(Orta Doğu ülkeleri için) Alternatif söylemleri olan Fransa artık yok" denildi.
İNGİLTERE'DEN SONRA ABD'DE DE ÇATLAK
İngiltere'de Filistin yanlısı göstericilere hakaretler eden içişleri bakanının görevden alınmasından sonra ABD'de de İsrail politikaları konusunda çatlağın yaşandığı ortaya çıktı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, çalışanlarına gönderdiği bir elektronik postada, Başkan Joe Biden yönetiminin İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yaklaşımı konusunda bakanlık içinde anlaşmazlık yaşandığını kabul ettiği bildirildi

Kaynak Sabah 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yularını elinizde tuttuğunuz bu zalimleri durdurdun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yularını elinizde tuttuğunuz bu zalimleri durdurdun!

06-10-2024 - DÜNYA

İran Füzeleri Tel Aviv Semalarında! 500 Füze Ateşlendi! Yüzde 80'i Hedefe Ulaştı!

İran Füzeleri Tel Aviv Semalarında! 500 Füze Ateşlendi! Yüzde 80'i Hedefe Ulaştı!

01-10-2024 - DÜNYA