Advert

MSB'den “teğmenler” açıklaması: Disiplin dışı eylemlere müsamaha yok!

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, teğmenlerin yemin görüntülerine ilişkin açıklama yaptı: Olay her yönüyle incelenmektedir. Sorumluluğu olanlar hakkında gereken işlemler yapılacaktır

GÜNCEL - 06-09-2024 09:16

MSB'den “teğmenler” açıklaması: Disiplin dışı eylemlere müsamaha yok!

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, basın bilgilendirme toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kaynaklar, 30 Ağustos'ta Kara Harp Okulu'nda (KHO) yapılan yemin töreninden sonra sosyal medyaya yansıyan olaylara ilişkin şunları söyledi:

DÜNYA TARİHİNDE İLK

 Harp okullarımızın mezuniyet törenlerini Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle icra ettik. Ordumuzun gözbebeği Harp Okullarımızın mezuniyet sevincinin yanı sıra ülkemiz ve dünya tarihinde ilk defa 3 kız öğrencimizin Harp Okullarımızdan birincilikle mezun olmasının da gururunu yaşadık.

İNCELENİYOR

 KHO Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna bazı görüntüler yansımıştır. Söz konusu görüntüler, özellikle sosyal medya üzerinden farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp bambaşka mecralara, boyutlara çekilmeye çalışılmakta, gerçeklikten kopuk kısır tartışmalar oluşturulmaktadır.

 Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; (TSK) disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır.

 Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacak.

 Kamuoyu bu konuda müsterih olmalı ve kendi ajandalarına göre bu görüntüler üzerinden manipülasyon üretenlere itibar etmemelidir. Bu olayı fırsat bilerek sosyal medya platformlarında Bakanlığımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve personelimize yönelik küfür/iftira/tehdit ve hakarette bulunarak kamuoyunda Bakanlığımızı, TSK ve personelimizi yıpratmaya, küçük düşürmeye ,itibarsızlaştırmaya çalıştıkları tespit edilen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK

 TSK'nın millî, manevi ve mesleki değerleri bir bütündür ve ayrıştırmaya çalışmak tehlikelidir.

PROVOKATİF GİRİŞİMLER KİMSEYE YARAR SAĞLAMAZ

Tarihi gerçekleri çarpıtarak Rum çeteler tarafından acımasızca katledilen Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatıralarına büyük saygısızlık içeren ve dijital bir platformda yayınlanacağı duyurulan kara propaganda amaçlı 'Famagusta' adlı dizi ve benzeri provokatif girişimlerin Rum tarafı dahil kimseye yarar sağlamayacağı açıktır. Her iki tarafa barış ve huzur getiren Kıbrıs Barış Harekatı'nı karalayan, çözümsüzlüğe hizmet eden bu tarz beyhude çabalar; adada sağlanan güvenlik ortamına zarar vermektedir.

kaynak:sabah

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin Reytinge Kurban Gitmesine İzin Vermeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin Reytinge Kurban Gitmesine İzin Vermeyiz!

16-09-2024 - GÜNCEL

Sakarya'da fabrikada şiddetli patlamada 23 işçi yaralandı!

Sakarya'da fabrikada şiddetli patlamada 23 işçi yaralandı!

15-09-2024 - GÜNCEL