Selçuklu Belediyesi, 2024 yılı boyunca yürüttüğü sıfır atık ve çevre projeleri kapsamında 2 bin 925 ton kompost üretimi gerçekleştirdi. Dönüştürülebilir atıklardan elde edilen kompost, doğayı korurken atıklara ekonomik değer kazandırdı.
Türkiye’de sıfır atık belgesine sahip ilk belediye olan Selçuklu Belediyesi, çevre dostu uygulamalarıyla örnek olmaya devam ediyor. Kompost Üretim Tesisi’nde işlenen çim, ağaç dalı, budama atıkları ile çürümüş meyve ve sebze gibi biyobozunur atıklardan organik gübre üretilerek hem doğaya hem ekonomiye katkı sağlanıyor.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen bu proje kapsamında pazar yerleri, çim biçme ve budama işlemlerinden kalan atıklar toplanarak kompost sürecinden geçiriliyor. Atıkların çöpe gitmesi önlenirken, geri dönüşüm süreciyle çevresel fayda maksimuma çıkarılıyor.
Başkan Pekyatırmacı: “Çevre için Adımlarımızı Kararlılıkla Sürdürüyoruz”
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kompost çalışmalarını iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti. Başkan Pekyatırmacı, “Organik atıklardan gübre elde edilmesi hem çevremizi koruyor hem de ekonomik katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl bu projeyle Ace Of M.I.C.E Awards 2024’te en iyi sürdürülebilirlik projesi ödülünü kazanmıştık. Gelecek için daha yeşil bir Selçuklu hedefiyle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
Selçuklu Belediyesi, sıfır atık projelerinde öncü rolünü sürdürerek doğa dostu projelerle sürdürülebilir bir gelecek için kararlı adımlar atmaya devam ediyor.