Advert

Sivas'ta deprem! Depremi Çevre illerde hissetti!

AFAD verilerine göre; Sivas'ta saat 11:29'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem çevre illerden de hissedildi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, depremlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Vali Şimşek, "İl genelinde taramalarımız devam etmekte olup, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir." ifadelerine yer verdi. Ayrıca, Sivas'ta eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

GÜNCEL - 17-10-2024 12:45

Sivas'ta deprem! Depremi Çevre illerde hissetti!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sivas'ta saat 11:29'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.
Yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem çevre illerden de hissedildi. Öte yandan 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Sivas'ta 4.1 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin merkez üssünü Akpınar olduğunu bildirdi. Kandilli verilerine göre deprem yerin 4.7 büyüklüğünde ve yerin 3.6 kilometre derinliğinde meydana geldi.
Bakan Yerlikaya: İlk Belirlemelere Göre Olumsuz Bir Durum Yok
Depreme ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:
Sivas'ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

Kaynak Sabah 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Türkiye’de Cezasızlık Algısı Çözülecek Mi?

Türkiye’de Cezasızlık Algısı Çözülecek Mi?

17-10-2024 - GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Neçirvan Barzani ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Neçirvan Barzani ile görüştü!

16-10-2024 - GÜNCEL