Bakan Kurum, Antakya’nın yeniden kadim medeniyetlerin merkezi olacağını vurgulayarak, "İyi günde de kötü günde de... Acıda da bayramda da 11 ilimizden asla ayrılmıyoruz. Uzun Çarşı’yı en kısa sürede esnafımıza teslim edeceğiz" dedi.
Esnaf Geçici İş Yerlerinde Ticaretine Devam Ediyor
Deprem sonrası esnafın ticari faaliyetlerine devam edebilmesi için Uzun Çarşı’nın yakınında geçici iş yerleri tahsis edildi. TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yeni iş yerlerinin inşası hızla sürdürülüyor. Künefeci Nurettin İmren, bu bayram tatlılarını geçici çarşıdaki iş yerinde hazırladığını ve yıl içinde yeni iş yerine kavuşacağını belirtti.
"Şehrimiz Yeniden İnşa Ediliyor"
Uzun Çarşı esnaflarından biri olan İmren, yaşanan büyük felaketi şu sözlerle anlattı: "6 Şubat, Hatay’ın kaderini değiştiren bir gün oldu. Bir dakikada her şey yok oldu. Ancak şimdi her yer şantiye, her yer inşaat alanı. Şehrimizin yeniden onarıldığını görüyoruz. Bir taş eklenmişse bile fark ediyoruz. Eskisinden daha güzel olacağına inanıyoruz ve bize güç veren şey, bir gün iş yerimize yeniden kavuşma umudu."
Hatay’da Konut ve İş Yerleri Teslim Ediliyor
Deprem sonrası başlatılan yeniden inşa sürecinde, Hatay’da şu ana kadar 40 bin 586 konut, 27 iş yeri ve 5 bin 554 köy evi olmak üzere toplam 46 bin 167 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi. Yıl sonuna kadar bu rakamın 153 bin 248’e ulaşması hedefleniyor.
Tarihi Uzun Çarşı’nın eski dokusuna uygun şekilde yeniden inşa edilmesi için çalışmalar hızla devam ederken, esnaf ve bölge halkı sabırsızlıkla çarşılarına kavuşmayı bekliyor.
kaynak:sabah