Advert
https://konyahaberci.com/files/uploads/user/a6e8ad49045f0bef72fb92d7c4a97fed-8854f4611ee2ad22174c.png
Ahmet ÖZKAN

AŞK KOKAN İKİ ŞİİR 

03-12-2023 20:45

ALLAH AŞKI 
1-) ما عنك يشغلني مال ولا ولد
نسيت باسمك اسم المال والولد
ولو سفكت دمي في الترب لانكتبت
به حروف اسمك لم تنقص ولم تزد
Mê anke yüşğilunî mêlün ve lê veledün,nesiytu bismike ism el mêli velveledi,velev sefekte demî fittürbi lenketebet bihî hurûfusmike lem tankus velem tezidi.
Allah'ım! Ne dünya malı ne de çoluk çocuk senin adını anmaktan beni  alıkoyamaz,senin adını ( çokça) andığımdan dolayı malın ve çocukların adını bile unuttum.
Eğer ( bir gün) kanımı akıtırsan, toprağa düşen kan ne eksik ne fazla senin( mübarek) isminin( Allah) harfleri yazılacak

İNSAN AŞKI 
2-) لقد هممت بقتلها من حبها
 كيما تكون خصيمتي في المحشر
ولكي يطول على الصراط وقوفنا
فتلذ منها مقلتاي بمنظر
ثم ارتجعت فقلت روحي روحها
لما هممت بقتلها لم اقدري
Leked hememtü biketlihe min hubbihê,keymê tekûnu hasîymeti fil mahşeri  velikey yatûlu alassırati vukûfunê fetelezzü minhê mukletêye bimanzari summerteca'tü fekultu ruhî rûhuhe,lemme hememtü bikatlihe lem ekdirî.


(Çok aşırı) sevdiğimden dolayı  onu ( sevdiğimi)kaç kez öldürmeye  teşebbüs ettim, mahşerde benden davacı olsun da sıratta mahkeme uzar ve ben hem onun cemaline bakarım ,hem doyumsuzluk sesini duyarım, gözlerin ve kulaklarım onun görüntüsü ve sesi ile doyar, sonra vazgeçtim ve dedim ki benim ruhum onun ruhudur bir ruh iki bedende öyle olunca onu öldürmekten vazgeçtim ve geri adım attım.

Aşk,zerafet,incelik ve derinlik, hikmet ve muhabbet kokan bu gibi sözleri, şu hantal, ruhsuz seküler ,katı, acımasız, baş döndürücü bir dünya hırsının ve  yarışının hakim olduğu ortamda duymamız belki faydalı olur diye okuyacak kardeşlerime takdim ettim.

Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah:Bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize, sevgini seni sevenlerin sevgisini sana manen yaklaştıran amellerin sevgisini nasip ve müessir eyle.Amin.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü

3 Aralık 2023 Pazar

Neler Söylendi?